DAVID Dragičević (21) iz Banjaluke, po drugi put, sahranjen je u petak na groblju u Viner Nojštatu, predgrađu Beča u Austriji.

Na poslednji počinak Davida je ispratio njegov otac Davor Dragičević, majka Suzana Radanović i sestra Teodora. Sahrani je prisustvovao veliki broj članova grupe "Pravda za Davida", građana BiH koji žive u inostranstvu, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića iz Sarajeva, koji se takođe bori za pravdu i istinu u tom kontroverznom slučaju.

Pre nego što je kovčeg spušten u zemlju, Davor je oko njega zavezao pramen Davidove kose, odnosno dred i glasno rekao:

- Oprosta i zaborava nema! Nadam se da ćeš ovde naći spokoj, kad već nisi u svojoj zemlji...

Pre sahrane Davor se zahvalio svima koji su došli. Ponovio je da su njegovog sina ubile institucije RS.

- Grupa "PzD" postoji i postojaće. Od svog deteta se ne mogu oprostiti. Neću halaliti svoje dete u sanduku i njegove kosti nikome i nikada. Nadam se da će ovde naći spokoj. Mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju BiH. Crnilo i tišina. Šta će jednog dana reći o Davoru i Davidu, mene ne interesuje. Ubili ste dete, ubili ste dom, slavu. Za mene ništa ne postoji, samo pravda za moje ubijeno dete. Sve je već rečeno, a ništa učinjeno nije - rekao je Davor.

Dodao je da crkvene propovedi neće držati, jer "Bog ne postoji", samo kosti i garderoba, ubijenog i mučenog deteta.

- Nema njega gore, na vek vekova ostaće dole - rekao je Davor.


PROČITAJTE JOŠ: TELO ODLAZI, A PROBLEM OSTAJE: Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića


Sestra Teodora u raku je ubacila Davidovu maramu, dok su okupljeni na kovčeg bacali bele ruže. Davor je to nemo posmatrao, skamenjen od tuge...

David je nestao 18. marta 2018, a 24. marta je pronađen mrtav. Policija je saopštila da je uzrok smrti utapanje, i da se radi o zadesnoj smrti. Međutim, tri meseca kasnije tužilaštvo je slučaj kvalifikovalo kao ubistvo, a počinioci do danas nisu otkriveni.NE VRAĆA SE U BANjALUKU

DAVOR Dragičević napustio je Banjaluku 30. decembra, nakon poslednjeg velikog skupa grupe "PzD", i policija je za njim raspisala potragu zbog više krivičnih i prekršajnih dela. Davor je potvrdio da sada boravi u Beču, odakle će nastaviti svoju borbu za otkrivanje istine, i da ne namerava da se vraća u BiH.ISTINA NAĐE PUT

IZ OHR je saopšteno da je Valentin Incko prisustvovao sahrani iz iskrene, ljudske potrebe da podeli bol sa Davidovom porodicom.

- Roditeljima pokojnog Davida želim da izjavim duboko saučešće. Nadam se da će Davidova duša konačno počivati u miru. Istina i pravda uvek pronađu put - rekao je Incko.