ČLANOVI grupe "Pravda za Davida" ispratili su u četvrtak iz Banjaluke posmrtne ostatke Davida Dragičevića (21), koji bi danas trebalo da budu ukopani u austrijskom gradu Viner Nojštatu, prebivalištu njegove majke Suzane Radanović.

Pročitajte još: TELO ODLAZI, A PROBLEM OSTAJE: Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića

Ispraćaju je prisustvovalo oko stotinak članova grupe PzD koji su se okupili ispred crkve na Rebrovcu i sa visoko podignutim pesnicama i povicima "pravda, pravda" ispratili kovčeg sa Davidovim zemnim ostacima, koji su u utorak ekshumirani na zahtev roditelja.

Pročitajte još: Dragan Lukač: Lešinari su zloupotrebili slučaj "David"

Potom su formirali kolonu od nekoliko vozila koja je do Gradiške pratila automobil s kovčegom. Zaustavili su se pred gradskim stadionom u Gradišci, odakle je tužna povorka peške pratila kovčeg do graničnog prelaza sa Hrvatskom.

Davidova strina Nikolina Učur navela je da ovo nije kraj grupe PzD i pozvala je sve, koji mogu, da danas dođu u Austriju na sahranu.

- Umesto da ga šaljemo u Evropu i bolji život, mi ga u kovčegu vozimo u Austriju. Ovim naša borba nije završena. Imamo samo jednu želju, a to je da pobede istina i pravda - rekla je Nikolina Učur.

OTAC DOČEKAO KOVČEG

Posmrtni ostaci tragično stradalog mladića Davida Dragičevića prevezeni su danas iz Banjaluke u austrijski grad Viner Nojštat, gde će ponovo biti sahranjeni.

Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima dočekao je njegov otac, Davor Dragičević.

To je prvo pojavljivanje Davora Dragičevića od kako je krajem decembra napustio Banjaluku.

On je, čekajući kovčeg, izjavio za televiziju N1, ne navodeći nikakve dokaze, da je ''Milorad Dodik poslao jednog ubicu i ovde'' i najavio drugi vid borbe za, kako je naveo, istinu i pravdu.

Davor Dragičević je, takođe, ponovio optužbe na račun najviših zvaničnika Republike Srpske, za koje on tvrdi da su direktno odgovorni za smrt njegovog sina, koja je nerazjašnjena i nakon godinu dana.(Tanjug)