DUŠAN Grabovica (21) iz Prijedora uhapšen je juče zbog sumnje da je automobilom "škoda" udario u policajca koji je, prilikom rutinske kontrole, pokušao da ga zaustavi.

Pročitajte još: Ispaljena zolja na zgradu

Sve se odigralo u nedelju oko 2.25 u Ulici Save Kovačevića u banjalučkom naselju Borik, a policajac je lakše povređen. U PU Banjaluka navode da su policijski službenici pokušali da zaustave "škodu", ali je vozač odbio da se zaustavi na policijsko naređenje.

- Nakon što se približio, vozač je naglo dodao gas i udario u policajca. Nastavio je da beži, ali je nedugo zatim zaustavljen u Ulici Mladena Stojanovića - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Osumnjičenom Grabovici na teret se stavlja da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Nakon hapšenja od njega je oduzet automobil kojim je udario policajca dok mu je alko-testom izmereno 1,59 promila u dahu.

- Obavešten je dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu sve istražne mere i radnje radi dokumentovanja krivičnog dela - navode u PU Banjaluka.