NAKON što su u Doboju prošle nedelje posle gotovo tri decenije poslali SDS u opoziciju, SNSD je sada metu našao u susednom Tesliću, gde spremaju opoziv i tamošnjeg načelnika iz suparničke stranke. I to predsednika GO SDS u Tesliću Milana Miličevića (na slici), koji je i predsednik OO SDS u tom gradu.

SDS je u Tesliću počeo da gubi primat u vlasti još sredinom prošle godine, a do kraja godine je nova skupštinska većina predvođena SNSD izvršila gotovo kompletnu smenu rukovodstva opštine. Načelnik opštine se nije mirio sa takvim razvojem situacije, usledili su i sudski procesi smenjenih funkcionera, ali nije popuštala ni nova većina. Sve to je rezultiralo praktičnom blokadom rada opštinske vlasti i logičan je ishod bilo donošenje odluke o pokretanju postupka o opozivu načelnika.

Pročitajte još - Miličević oštetio kasu Teslića za 60.000 KM

Izjašnjavanje o poverenje Miličeviću 42.604 birača sa područja opštine Teslić obaviće se na 71 biračkom mestu 3. marta.

Odluka je objavljena u "Službenom glasniku" opštine. Teslić je prostorno jedna od najvećih lokalnih zajednica u RS i BiH, ali prema poslednjem popisu ima svega 38.536 stanovnika. Godišnji budžet opštine je 18 miliona maraka.