TONI Filipović (19) i Petar Filip (27) iz Orašja poginuli su, a J. N. (47) i J. M. (23) teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Orašju, kada su sa automobilom "polo" sleteli s puta i udarili u drvo.

Tragedija se dogodila oko 9.45 na deonici puta između Tolise i Šamca a zasad nije poznato ko je upravljao vozilom.

U MUP Posavskog kantona navode da su se svi vozili u "folksvagenu polo" koji je, iz neutvrđenih razloga, u jednoj blažoj krivini prešao u levu kolovoznu traku. Nakon toga automobil je sleteo s puta i direktno udario u drvo, da bi se potom prevrnuo na krov.

- Nakon primljene prijave, na lice mesta je upućena uviđajna ekipa PU Orašje. Utvrđeno je da je u nesreći učestvovalo jedno vozilo u kome su bila četiri muškarca - rekao je portparol PU Orašje Josip Dominković.

Nakon nesreće svi putnici iz "pola" prebačeni su u bolnicu, u kojoj su Filipović i Filip preminuli nedugo po prijemu. Njihovi saputnici J. N. iz Donje Mahale i J. M. iz sela Matići, zadobili su teške povrede i zadržani su na daljem lečenju.

- Sa svime je upoznat dežurni tužilac koji je izvršio uviđaj i naložio da se uradi obdukcija tela stradalih. Takođe, naloženo je da se izvrše i sva potrebna veštačenja kako bi se utvrdile okolnosti i tačan uzrok nesreće - rekao je Dominković.

Pročitajte još - NESREĆA KOD ŠAMCA: Poginuo motociklista

Prvi rezultati istrage ukazuju da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu. Inače, put na kome se nesreća dogodila nalazi se na svojevrsnom nasipu, na kome vozači obično voze znatno preko ograničenja.

Foto Radio Orašje

- Tragediji je verovatno doprineo vlažan i prljav put. U vreme nesreće padala je kiša, dok je za ovo doba godine uobičajeno da je put prljav zbog raznih radova i poljoprivrednih mašina koji njime prolaze. Takođe, na toj deonici nalazi se i jedna blaža krivina, tako da je uz brzu vožnju verovatno sve to doprinelo tragediji - rekao je izvor blizak istrazi.

ISPALI IZ AUTOMOBILA

MESTO na kome se tragedija dogodila slabo je naseljeno, tako da su mladićima prvi u pomoć pritekli vozači. Oni pričaju da je prizor na mestu nesreće bio stravičan.

- Bilo je strašno. Od siline udara neki od njih su ispali iz vozila. Krvi je bilo svuda oko automobila, čiji su razbijeni delovi bili razbaci po mestu nesreće - pričaju očevici.