U nastavku suđenja suspendovanim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te njihovom pomagaču Olegu Bandi, svedočila je Nataša Mijatović, koja je prodala vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u pljački 22. septembra 2015. godine.


U pitanju je zeleni Audi A6, a Mijatović je objasnila da ga je prodala putem „PIK oglasa“ nepoznatom kupcu i to bez ikakve dokumentacije. Kupcu su, kako je objasnila, „trebale samo tablice, a ne i papiri“.

Optužena četvorka tereti se za pljačku 617.000 KM Unikredit banke iz vozila „Sektor sekjuriti“ na autoputu Banja Luka – Gradiška. Nakon što im je Vrhovni sud RS dva puta ukinuo osuđujuće presude, optuženoj grupi se treći put sudi u Okružnom sudu Banja Luka.


PROČITAJTE JOŠ: Specijalcima novo suđenje za pljačku na auto-putu

Svedok Mijatović je ispričala da nije znala ime kupca spornog Audija već samo njegov broj koji je ostao u telefonu, ali je istakla da je imao oko 40 godina. Rekla je i da nije znala kome i gde je otišlo auto kao ni šta je bilo sa njim, sve dok je nekoliko dana kasnije nije pozvala policija.

Njen rođak Nemanja Lolić, koji je prilikom prodaje pomogao da upale auto, posvedočio je da je kupac rekao da mu je auto potreban za delove.

-Tokom probne vožnje sa mnom, rekao je i da mu treba ispravno auto sa dobrim kočnicama, a probavao je i jače kočenje - rekao je Lolić.

Na današnjem ročištu svedočila je i Gospa Tešić-Todorović, tadašnji trezorski službenik u “Unikredit banci”. Ispričala je da je radnicima "Sektor sekjuriti" predala novac iz trezora, te navela kako je jedan od osam kofera, koliko je doneseno, ostao prazan. Objasnila je da je u koferima bilo oko 850.000 evra, 400.000 kuna te švedskih, danskih, australijskih i kanadskih novčanica, a spakovana je i dokumentacija.