DERVENTSKI policajci, zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije PU Doboj, a u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom, identifikovali su i stavili lisice na ruke Ljubiše Đekića (38) iz Dervente, za kojeg postoji sumnja da je 20. novembra 2017. godine provalio u porodičnu kuću na području te opštine, pretukao i opljačkao tada 58-godišnju ženu.

- Lj. Đ. je nakon provale u kuću fizički nasrnuo na žensku osobu, zadavši joj udarce rukama i nogama po celom telu, a zatim je sa oba uha oštećene otkinuo zlatne naušnice. Navedeno lice je potom iz prostorije spavaće sobe iz novčanika otuđilo novac u iznosu od oko 30 KM i mobilni telefon, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu - saopštila je Dragana Kerkez, portparolka Policijske uprave Doboj.

Pročitajte još - Budakom udario kasirku, nožem izbo trgovca

Ženi su nanete teške telesne povrede, saopšteno je iz PU.

Ovo razbojništvo, pogotovo zbog brutalnosti kidanja zlatnog nakita sa tela žrtve, uznemirilo je derventsku javnost.

"Novosti" saznaju da se napad dogodio u Donjim Kalenderovcima, dok je žena bila sama u kući, nedaleko od doma gde je, uz pucanj u glavu, pre toga u dva navrata opljačkan pravoslavni sveštenik, koji je ubrzo napustio derventsku parohiju.

PRIJAVA

POLICIJSKA stanica Derventa je protiv Đekića Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnela izveštaj o krivičnom delu razbojništva, po čemu je on, po istim i sličnim delima, odranije poznat policiji.