SREBRENIČKA policija podnela je prijavu Tužilaštvu protiv Slađana Đ. (41) iz tog grada, zbog sumnje da se lažno predstavljao kao policijski službenik Evropske policijske asocijacije (EPA).

Kako saznajemo, on je policajcima pokazivao legitimaciju koju je potpisao Manuel Matejić, otpušteni delegat EPA za region Srbije, za kojim Interpol traga upravo zbog izdavanja lažnih legitimacija. U PU Zvornik navode da se Slađan Đ. tereti za lažno predstavljanje i falsifikovanje isprave.

- Osumnjičenog je u oktobru prošle godine u Derventi zaustavila policijska patrola kojoj se predstavio se kao policijski službenik EPA, pokazujući im službenu legitimaciju. Izvršenim proverama utvrđeno je da uopšte nije član EPA, te da je legitimacija nevažeća - rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.


PROČITAJTE JOŠ:
TEŠKA NESREĆA U SURDULICI: Kombijem uleteo na šetalište, povređena žena na mestu suvozača (FOTO)

Inače, Manuel Matejić je krajem 2017. godine dospeo u žižu javnosti zbog sumnje da je lažne legitimacije prodavao po ceni od 300 do 5.000 evra. Takođe, navodno se lažno predstavljao i kao penzionisani potpukovnik Jedinice za specijalne operacije (JSO). Sumnja se da je lažnim legitimacijama prevario više od 500 osoba, a svaki trag mu se izgubio nakon što je u hotelu “Hedonik” u Vrčinu organizovao zabavu i druženje na kojima je zvanicama uručivao lažne policijske značke EPA.