Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske oštro su osudili uništavanje automobila marke „golf“ ispred kuće poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

Zatražili su hitno rasvetljavanje ovog događaja, te ocenili da se radi o „opomeni sa potpisom mafije“.

Banjalučka policija saopštila je u utorak da obavljaju uviđaj i da se vodi istraga u vezi oštećenja automobila marke "golf" koji je bio parkiran u ulici Bože Nikolića u Banjaluci, odnosno ispred Stanivukovićeve kuće.

Kako nezvanično saznajemo iz istrage, vozilo se vodi kao vlasništvo Gorana Stanivukovića, Draškovog brata, a prema trenutnim informacijama iz istrage, poslednji ga je koristio Ivan Begić.

- Obavešten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da je napad „opomena sa potpisom mafije“ i pozvao sve bezbednosne strukture u BiH da hitno reše ovaj slučaj.

- Ovo je očigledno opomena sa mafijaškim potpisom, jer kako drugačije nazvati vandalski čin gde je tokom noći uništeno vozilo Stanivukovića sa potpisom koji je karakterističan mafijaškim filmovima – rekao je Borenović.

Šef poslaničkog Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo smatra da je oštećenje vozila „gnusan čin“ i jasna poruka da narodni poslanici „ne treba i ne smeju da razmišljaju svojom glavom“.

-Zahtevamo od MUP-a RS da otkriju počinioce ovog vandalskog čina – kazao je Bundalo.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović je ocenio da je ovaj događaj „poruka svim građanima da nisu bezbedni i da mafija vlada državom“.

-Tražimo od MUP-a RS da u roku 48 sati privede napadače, a prije svega nalogodavce, jer su napadači verovatno sitni prestupnici koji su to uradili za novac. U protivnom treba istrajati na smeni ministra MUP-a RS Dragana Lukača – istakao je Vukanović.