Studenti Paviljona jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci sa oduševljenjem su dočekali završetak rekonstrukcije tog dela i počeli useljenje u obnovljene prostorije.


- Cene ostaju iste, kao što su bile i pre rekonstrukcije ovog paviljona, što znači da studenti dvokrevetnu sobu plaćaju 25, a trokrevetnu 20 konvertibilnih maraka, rekao je vršilac dužnosti direktora Centra Dragoslav Topić.

Topić je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom, kao i time što su konačno kompletirani svi smeštajni kapaciteti Studentskog centra u okviru kojeg ima 1.400 mesta.

- Kapacitet Paviljona jedan ostao je isti kao i do sada i iznosi 350 mesta, ali su sobe komfornije i savremenije, a rešili smo se i takozvanih „bunkera“, odnosno soba bez prozora i ventilacije, rekao je Topić novinarima.

- Na istom nivou kao i prošle godine ostale su i cene ishrane, te je za tri obroka dnevno cena tri marke, rekao je Topić.

On je napomenuo da je garantni rok za radove na obektu dve godine, te da će izvođači u tom periodu sanirati nedostatke do kojih dođe.

Komentarišući pojavu fotografija na kojima je vlaga koja se pojavila u studentskim sobama u Paviljonu dva, Topić je rekao da je reč o sporadičnim pojavama vlage u sobama koje se nalaze na ćoškovima obekta, te da je to otklonjeno u roku.

PROČITAJTE JOŠ: Domovi čuvaju studentski budžet

- Reč je o stvaranju kondenza u sobama koje se nalaze na krajnjim delovima obekta, jer nije urađena fasada, te ćemo to pokušati da rešimo u narednom periodu u saradnji sa Vladom Republike Srpske, rekao je Topić.

Prema njegovim rečima, 86 studenata oslobođeno je plaćanja smeštaja u Paviljonu dva za decembar i januar, jer su morali plaćati privatni smeštaj tokom saniranja tog paviljona, ali da to nije planirano i za Paviljon jedan, jer se ne vidi potreba za tim.

Student druge godine Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ilija Romanić iz Omarske izrazio je zadovoljstvo novim uslovima u Studentskom centru.

- Nameštaj je bio star, slabe instalacije, te je bilo mnogo ljudi na malom prostoru, tako da sada kada je to sve renovirano mnogo je i veća sigurnost boravka, rekao je Romanić.

Predsednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica rekao je da su studenti zadovoljni uslovima koje sad imaju u Centru.

- U odnosu na uslove pre renoviranja Paviljona, uslovi su sada odlični i za učenje, ali i za normalana život i boravak. Izborili smo se da cene smeštaja ostanu iste kao i pre renoviranja, tako da smatramo da nema potrebe za oslobađanjem plaćanja smeštaja, rekao je Karlica.