Ovogodišnjim budžetom Banjalučka Gradska uprava je planirala izdvajanje ukupno 120.000 KM za podršku takozvanim malim projektima U 57 mesnih zajednica, koji se odnose na rešavanje manjih infrastrukturnih radova, kao i uređenje značajnih obekata na području svih naselja.

Načelnik gradskog Odeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović rekla jeda se mali projekti, koje delegiraju meštani, odnosno saveti mesnih zajednica, odnose na rešavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje obekata i dvorišta mesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području svih naselja.

Putem javnog poziva svaka mesna zajednica može da predloži najviše dva projekta u pojedinačnoj vrednosti do 2.500 KM.

Pročitajte još - Banjaluka dobila "Bibliobus" (FOTO)

Ovogodišnji poziv, prema najavi nadležnog odeljenja, trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine.

Za projekte koji su odabrani po pozivu iz prošle godine, Gradska uprava će prema dostavljenim specifikacijama za svaki projekat mesne zajednice u martu raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova. Ovaj jedinstveni projekat Gradska uprava od 2017. godine realizuje sa savetima svih 57 banjalučkih mesnih zajednica.

Prema podacima resornog odeljenja, u međuvremenu, u prošloj godini realizovani su mali projekti za 40 mesnih zajednica.

Iz ovog odeljenja navode da je na taj način, između ostalog, rekonstruisano postojeće sportsko igralište u Ulici Jasmira Malčića na Pobrđu, saniran krov na Domu kulture u Piskavici, te uređene učionice u područnoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Pavlovcu.