U SRBIJI je 172.000 dece uključeno u razne projekte školskog sporta. Osnovni zadatak tih projekata jeste da se deca uključe u fizičke aktivnosti, u prvom redu zbog zdravog stila života, rečeno je u Modriči na sastanku predstavnika Saveza za sport Srbije Željka Tanaskovića, predsednika odbojkaških saveza Srbije i Srpske Zoran Gajića i Milutina Popovića, Vlade Đurovića - poznatog košarkaškog trenera te Mladena Krekića i Nikole Savića - načelnika i zamenika načelnika opštine Modriča.

Pročitajte još: Modriča: Igralište puno dečje radosti

Na sastanku su dogovoreni novi vidovi saradanje u oblasti školskog sporta sa osnovnim ciljem da se Modriča potvrdi kao grad sporta.

- Savez za sport Srbije će narednih dana pokloniti jednoj školi u Modriči 40 lopti, po deset za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, te po dva gola, dva koša i dve odbojkaške mreže kao najava veće saradnje u oblasti školskog sporta. - rekao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča, obećao je da će se u svim modričkim školama ubuduće poklanjati znatno veća pažnja organizaciji i održavanju sportskih takmičenja u školi.

Modriča je istorijski odbokajški grad, rekao je na sastanku Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog savez Srbije, i obećao sve vidove pomoći i saradnje da se odbojka u Modriči vrati na staze uspeha. Vlada Đurović je u Modriči boravio više puta na poziv ovdašnjeg košarkaškog kluba.

Sportske aktivnosti doprinose pre svega zdravlju


KOŠARKA

- MODRIČA je podneblje puno talenata za sve sportove, a u prvom redu za odbojku i košarku, ali sa njima se mora stručno raditi od prvog razreda osnovne škole - zaključio je Đurović.