ANA Gloginja (26) iz Drvara teško je ranjena u pucnjavi u kafe-baru "Škorpion" u tom gradu, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je policijski službenik MUP Livanjskog kantona S. S. iz Drvara.

Zločin se dogodio u subotu oko 11.30. Nezvanično saznajemo da je ranjena devojka radila kao konobarica u "Škorpionu", a tačan motiv i okolnosti pucnjave se još istražuju.

Pročitajte još: Dvoje lakše ranjenih u niškom klubu „Kubo”

- Devojka je pogođena hicem iz pištolja u predeo kičme. Prva pomoć ukazana joj je u Domu zdravlja u Drvaru. Potom je prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, ali je zbog težine povreda prebačena u splitsku bolnicu "Firule" na dalje lečenje. Smeštena je na odeljenju za intenzivnu negu i njeno stanje je dosta teško - navodi izvor blizak Kantonalnom tužilaštvu u Livnu.

Portparol MUP Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak kaže da je nakon dojave o pucnjavi izvršen uviđaj, i da je osumnjičeni uhapšen.

- Osumnjičeni, koji je pucao u nesrećnu devojku, zaposlen je u Policijskoj stanici Drvar i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će biti poznato više detalja - rekao je Vrdoljak.

On nije mogao da kaže šta je bio motiv pucnjave, ni kako je tačno došlo do ranjavanja devojke.

- Te okolnosti su predmet detaljne istrage i očekujemo da ćemo više informacija imati danas. O svemu je obaveštena Jedinica za profesionalne standarde u sklopu koje se nalazi odsek za Unutrašnju kontrolu MUP Livanjskog kantona koji će preduzeti dalje mere i radnje u okviru svojih nadležnosti - rekao je Vrdoljak, navodeći da će nakon ispitivanja osumnjičenog biti odlučeno o njegovoj suspenziji.

GRAĐANI U ŠOKU

ŽITELjI Drvara šokirani su ovim događajem, posebno zbog činjenice da je nesrećnu devojku ranio policajac, i da se pucnjava dogodila usred bela dana.

- Čuli smo razne priče o tome kako je do toga došlo i bolje je da ništa ne govorimo dok se ne utvrdi prava istina. Ona je dobra devojka, ima malo dete i nadam se da će se što pre oporaviti - kažu Drvarčani.