MINISTAR privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević kaže da resorno ministarstvo, u cilju stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja radi povećanja konkurentnosti i produktivnosti privrede, trenutno izrađuje Akcioni plan i mere, koje će dovesti do povećanja plata radnika u privredi. Konstatujući da su okosnica budućeg razvoja Srpske privrede, preduzetništvo, obrazovanje, tehnološki razvoj i domaći resursi, Petričević je naveo da će Ministarstvo pomenute mere usaglašavati kroz partnerski odnos sa formalnim organizacijama.

Pročitajte još: RS: Osnivanje firmi "na klik"

- U tom procesu vodićemo računa i o zahtevima radnika. Naš krajnji cilj je da Srpska bude regionalni lider po uslovima za poslovanje - rekao je Petričević.

Najavio je da će insistirati na smanjenju opterećenja privredi, što je, kako ističe, jedna od ključnih mera.

- Tu prvenstveno mislimo na smanjenje neporeskih davanja za koje analiza pokaže da nisu opravdana - istakao je Petričević.

On je naglasio da će se s ciljem uspostavljanja bržeg i efikasnijeg sistema registracije poslovnih subjekata i preduzetnika u prvom kvartalu ove godine raditi na izmeni Zakona o privrednim društvima.