TESLIĆKA policija podnela je prijavu protiv Ž. T. (19) iz Teslića, jer je na "Fejsbuku" objavio fotografiju nage maloletnice, koja je zbog toga doživela velike neugodnosti.

Kako saznajemo, reč je o njegovoj bivšoj devojci, kojoj je Ž. T. želeo da se osveti, jer je s njim raskinula ljubavnu vezu. Nakon toga osumnjičeni je počeo da preti maloletnici da će njenoj majci pokazati fotografije na kojoj je ona gola, ukoliko s njim ne ostane u vezi. Posle toga je pretio da će eksplicitnu fotografiju objaviti na društvenim mrežama, što je na kraju i učinio.

- Fotografija je za vrlo kratko vreme dospela i do školskih drugova maloletnice, koja je zbog objavljivanja te fotografije pretrpela velike neugodnosti - kaže izvor blizak istrazi.


PROČITAJTE JOŠ - Na internetu objavio nage slike devojke i njene lične podatke


Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da je izveštaj podnet Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je Ž. T. počinio krivično delo "zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje".

- Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je tokom septembra i oktobra 2018. godine oštećenoj maloletnici, s kojom je bio u emotivnoj vezi, s određenim ciljem u više navrata pretio objavljivanjem eksplicitne fotografije, da bi je naposletku i objavio na društvenoj mreži - rekla je Kerkezova.


KAZNA

UKOLIKO se dokaže krivica, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, osumnjičenom Ž. T. preti novčana ili kazna do dve godine zatvora.