LEKARI Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske još se bore za život 17-godišnje J. N. iz Banjaluke, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Mahovljanima kod Laktaša u kojoj je poginulo dvoje njenih prijatelja.

- Pacijentkinja je hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje i dalje je priključena na aparate za veštačku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvesne i preuranjene - navode u UKC.

Na daljem lečenju ostaje i Stefan Kasić (22) koji je u nesreći zadobio povrede glave i grudnog koša.

- Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i ostaje na daljem lečenju i praćenju u Službi za torakalnu hirurgiju - navode u bolnici.

Kasić i N. J. povređeni su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginuli Bojan Vuković (22) iz Anastasija Kasić (17) iz Maglajana. Oni su se vraćali sa proslave pravoslavne Nove godine kada su automobilom "golf 5" sleteli s puta i udarili u stablo oraha.

Uzrok nesreće najverovatnije je prebrza vožnja. Meštani su ispričali da je "golf" velikom brzinom išao prema Mahovljanima, i da je u blizini podvožnjaka ispod auto-puta preticao kombi.

- Prilikom preticanja vozač je levim točkovima sišao s kolovoza i zahvatio travu i prašinu. Usled toga je sleteo u kanal pored puta, kroz koji je vozio nekih dvadesetak metara. Potom je udario u zemljano uzvišenje, što je automobil katapultiralo i doslovno ga podiglo u vazduh pri čemu je udario u krošnju stabla na visini od oko dva metra - ispričali su meštani.


PROČITAJTE JOŠ - UDESI ODNELI MLADE ŽIVOTE: Tri osobe poginule u dve saobraćajne nesreće kod Laktaša


Usled udara Stefan Kasić je ispao iz vozila, dok su ostali ostali zarobljeni u slupanom vozilu iz kojeg su ih izvukli vatrogasci.

Samo 20 minuta kasnije u Jakupovcima kod Laktaša dogodila se nova saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Marko Ivekić Stojanović (23) iz Banjaluke, a povređen je Stefan Vidović (22), koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje. Oni su automobilom "pežo 406" sleteli s magistralnog puta i udarili u stub ulične rasvete. Tačni uzroci obe nesreće se još istražuju.


DAN ŽALOSTI

ZBOG tragične pogibije troje mladih ljudi Opština Laktaši je današnji dan (sreda) proglasila Danom žalosti. Zastave na zgradi Opštine Laktaši i zgradama javnih preduzeća i ustanova biće spuštene na pola koplja, dok se na javnim mestima neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Takođe, sva fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljske delatnosti, pozvana su da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.