DANIJEL Radanović (25) i Danijel Lajić (24) iz Prijedora uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da iznude 2.500 maraka od sugrađanina T. T. (67).

U PU Prijedor navode da su osumnjičeni u nedelju oko 16 časova došli u kuću T. T. u Saničanima kod Prijedora i od njega tražili novac. Navodno se radilo o dugu od 2.000 maraka, koje je vlasnik kuće imao prema drugom licu. T. T. je negirao da ima bilo kakva dugovanja i odbio je da im preda novac, pa je jedan od osumnjičeni izvukao pištolj.

- Nakon što je T. T. odbio da im preda novac osumnjičeni su ga, uz pretnju pištoljem, fizički napali i zadali mu više udaraca po glavi i telu. Tom prilikom naneli su mu lakše povrede, a potom su pobegli - saopšteno je iz PU Prijedor.


PROČITAJTE JOŠ: Banjalučanin oštetio preduzeća za 252.800 KM?

U tom trenutku policiji nije bio poznat identitet napadača, ali su operativnim radom uspeli da ih identifikuju i uhapse.

- Radeći na rasvetljavanju celog slučaja policija je kod D. R. pronašla i privremeno oduzela pištolj "češka zbrojovka", kalibra 7,65 mm, kao i određenu količinu municije - navode u policiji.

Inače, Danijel Radanović već ima policijski dosije i u više navrata je privođen zbog raznih krivičnih dela. S druge strane, osumnjičeni Lajić do sada nije prolazio kroz policijske evidencije.


SASLUŠANI

NAKON kriminalističke obrade osumnjičeni Danijel Radanović i Danijel Lajić predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima iznuda i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Obojicu je juče saslušavao tužilac koji će, nakon toga, odlučiti o predlogu za pritvor.