PREDSEDNIK Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u sredu u Banjaluci sa slavnim rediteljem Emirom Kusturicom i najvećim srpskim pesnikom, akademikom Matijom Bećkovićem.

Kusturica i Bećković čestitali su predsedniku Dodiku ubedljivu pobedu na nedavnim izborima i zamolili ga da čestitkeprenese i aktuelnoj premijerki i novoizabranoj predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović. Kusturica je, kako navode iz kabineta predsednika RS, čestitao Dodiku kao retkom političaru na ovim prostorima koji je do pobede došao isključivo svojim ličnim angažmanom i neviđenom energijom.

PROČITAJTE JOŠ: Milorad Dodik: Kusta će mi biti savetnik

U znak ubedljive pobede koja, kako je rekao Bećković, može doneti samo dobro srpskom narodu ali i svima onima koji žele u miru da žive sa Srbima, pesnik je predsedniku Dodiku poklonio svoju knjigu "Kosovo najskuplja srpska riječ". U napisanoj posveti Matija Bećković je nazvao predsednika Dodika "novim kosovskim junakom".

Knjiga za predsednika

Inače, Kusturičina knjiga dnevničkih zapisa "Šta mi ovo treba" ("Vukotić medija") predstavljena je u sredu u Banjaluci, a na promociji su govorili Matija Bećković, Manojlo Vukotić i autor.