U OKVIRU istrage o mafijaškoj likvidaciji u kojoj je ubijen Damir Ostojić Šijan (42) i teško ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40) iz Banjaluke istražioci MUP RS dosad su saslušali više od 100 osoba, ali još nema indicija ko stoji iza tog zločina.

U policiji navode da je saslušan veliki broj svedoka, koji žive u blizini Šijanove kuće. Zatim na desetine osoba iz kriminalnog miljea, te žrtvini prijatelji i poznanici, ali ni motiv likvidacije se još ne nazire.

- Istraga se kreće u više pravaca i proveravamo i najmanje indicije do kojih dođemo. Saslušanja su nastavljena i u petak, a puška kojom je ubistvo izvršeno nije pronađena. Još se utvrđuje na koji način je ubica pobegao. Verujemo da je imao pomagače, a sve ukazuje na to da je ubistvo danima pripremano - kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da su u toku provere određenih vozila koja su, u vreme ubistva, snimljena nadzornim kamerama u blizini mesta zločina. U međuvremenu je završena obdukcija tela ubijenog, tokom koje je potvrđeno da je pogođen sa više hitaca iz automatske puške.

- Pogođen je u glavu, grudi, stomak, ruke, noge... Zapravo, nema dela tela u koji nije pogođen. Doslovno je izmasakriran i nije imao ni promil šanse da preživi - navode u policiji.

Pročitajte još - UBISTVO U BANjALUCI: Izrešetani u automobilu sa 15 hitaca

Damir Ostojić Šijan, koji ima kriminalni dosije, ubijen je 5. septembra oko 23.30 časova pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu "rendž rover" i kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. Atentator ih je čekao u zasedi, sakriven iza drveta. Pucao je u vetrobransko i bočno staklo i ispalio najmanje 15 metaka, koliko čaura je pronađeno na mestu ubistva. Sumnja se da je pobegao kroz obližnji šumarak prema magistalnom putu Banja Luka - Jajce, gde ga je najverovatnije čekao automobil. Šijan je vlasnik kafića u centru Banjaluke, dok njegova supruga drži salon ljepote. Iza Šijana je ostalo troje maloletne dece.

SUPRUGA STABILNO

SANDRA Jošić, nevenčana supruga ubijenog Šijana, i dalje se nalazi u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS i njeno stanje je trenutno stabilno.

- Pacijentkinja je zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudnog koša i lica. Trenutno je svesna,stabilna i dijagnostika je u toku. Sve dalje prognoze su preuranjene - navode u UKC RS.