POTPREDSEDNICA SNSD i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je nakon sastanka sa predstavnicima koalicionih stranaka u Trebinju da je koalicija SNSD-DNS-SP testirana i dokazana i da traje više od 20 godina. - Zadovoljstvo je kada koalicija funkcioniše na lokalnom, kao i na republičkom nivou. Dosta toga smo uradili zajedno, napravljen je katalog svih dostignuća - onoga što smo obećali, a šta uradili za Trebinje - rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, sve što je obećano ili je urađeno ili je realizacija u toku. Ona je naglasila da sve stranke koalicije imaju istu viziju za Republiku Srpsku i da je politički cilj jaka i stabilna Srpska, jaka svaka njena opština i svaki njen grad.

Cvijanovićeva je istakla da je došlo do stabilizacije javnih finansija i da je Vlada Srpske u stanju da investira širom Republike.

Pročitajte još: Struja iz Trebinja oslonac za Srpsku

- Ove godine se u Trebinju realizuje oko tri miliona KM investicija od Vlade iz programa od 120 miliona maraka koje se plasiraju širom Republike. U prethodnim godinama smo investirali više od 75 miliona KM u različite kapitalne projekte koji su strateški važni za Trebinje i njegove stanovnike - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da treba dodati i 54 miliona KM koji su plasirani preko Investiciono-razvojne banke kao podrška privredi i poljoprivredi, što je doprinelo jačanju poslovnih aktivnosti i novoj dinamici kada je u pitanju poljoprivreda.


OLIMPIJSKI BAZEN

Predsednica Vlade posetila je radove na izgradnji olimpijskog bazena u Trebinju i izjavila da ovaj grad ide krupnim koracima napred, čemu svedoči i ova velika investicija. Ona je rekla da će ovaj bazen dati sasvim novu razvojnu dimenziju Trebinju i istočnoj Hercegovini.