RADOMIR Graovac (29) i Dejan Mijatović (21) iz Banjaluke privedeni su zbog sumnje da su napali i pretukli vlasnika turističke agencije Mirka Stankovića (37) zvanog Putin.

Napad se dogodio u nedelju sat vremena iza ponoći u Ulici majke Jugovića u naselju Starčevica. Kako saznaju "Novosti", Stanković je u blizini kružnog toka, nasred ulice, zaustavio svoj automobil "audi A8", izašao iz njega i krenuo prema obližnjoj prodavnici.

Pročitajte još: Provalili starcima u kuću, pretukli i opljačkali ih, iščupali i protezu sa zlatnim zubima

Nedugo zatim pored njega se zaustavio automobil "alfa romeo gt", iz kojeg su izašli Graovac i Mijatović. Odmah su napali Stankovića i zadali mu više udaraca po celom telu. U tuči ni Stanković njima nije ostao dužan, pa je jednog od napadača ubo ključem od automobila u jagodičnu kost. Ipak, Stanković je izvukao deblji kraj i okrvavljene glave je sanitetskim vozilom prevezen u prijemnu hiruršku ambulantu, gde mu je ukazana pomoć, a potom je pušten na kućno lečenje.

Napadači su odmah pobegli, ali su svedoci tuče zapisali registarski broj "alfa romea" kojim su se odvezli. Upravo pomoću tablica policija je uspela da identifikuje napadače.

- Brzim i efikasnim radom policijski službenici su, na osnovu prikupljenih informacija, identifikovali učesnike sukoba. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzimaju se mere radi utvrđivanja svih činjenica pod kojima se sukob dogodio - kaže portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Pročitajte još: BL: Vlasnika pretukli i isekli flašama

Graovac i Mijatović su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. U policiji saznajemo da je motiv napada na Stankovića bio nerešeni poslovni aranžman između njega i sestre jednog od napadača, koja je u ranijem periodu preko njega išla na turističko putovanje u Grčku. Devojka je navodno tražila povrat novca za taj aranžman, ali ga nije dobila, za šta je njen brat krivio Stankovića.


ŽRTVA BEZ KOMENTARA

MIRKO Stanković nije želeo da komentariše napad, navodeći da će istražnim organima prepustiti da rade svoj posao. Celi slučaj pravno je kvalifikovan kao nanošenje lakših telesnih povreda koje se procesuira na zahtev oštećenog. Kaže da prijavu protiv napadača neće povući i da će tražiti njihovo krivično gonjenje.