SLOGAN Ujedinjene Srpske na predstojećim izborima biće "Ujedinjena Srpska - nesalomljiva", odlučio je Glavni odbor stranke. Predsednik US Nenad Stevandić očekuje da će ova stranka na predstojećim opštim izborima u BiH ostvariti najbolje rezultate među strankama koje po prvi put učestvuju na izborima.

- To podrazumeva više od pet mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, siguran mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH na zajedničkoj listi i sigurno učešće u vlasti, u Vladi RS i Savetu ministara. To su ciljevi ispod kojih nećemo ići, a nadamo se da će biti i viši - rekao je Stevandić.

Potpredsednik US Natalija Trivić rekla je da se ova stranka oslanja na nacionalni identitet.

- Naša je težnja da samo ujedinjeni možemo da budemo nesalomljivi. Moramo da budemo ujedinjeni kada je reč o razvoju Srpske - naglasila je Trivićeva.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za izbornu jedinicu osam za NS Srpske Žarko Kovačević rekao je da je ovo nova stranka na ovim prostorima koju čine mladi, kvalitetni i sposobni ljudi.

- To su ljudi koji iza sebe nemaju negativnih konotacija i koji će ubuduće biti važan faktor u političkom životu Republike Srpske - istakao je Kovačević.

Predsednik Aktiva žena US Mirela Kajkut Zeljković kaže da je na sednici GO utvrđen i potpis stranke koji glasi "Lista koja blista".

CILjNA GRUPA - MLADI

GENERALNI sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić kaže da je grafički logo "Srce plus mozak jednako je Ujedinjena Srpska" namenjen širokoj upotrebi posebno na društvenim mrežama, gde je stranka usmerena ka obrazovanoj i mlađoj populaciji.