IZBOR nosioca liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH u drugoj izbornoj jedini RS mogao bi odrediti dalju sudbinu SDS, druge po snazi političke stranke u ovom entitetu.

Naime, ukoliko dobojski, inače najsnažniji ogranak SDS u RS, po drugi puta zaredom ne dobije nosioca liste za opšte izbore 7. oktobra, već sada se može pretpostaviti da će nastupiti potres velikih razmera, izražavanjem nezadovoljstva odnosom Glavnog odbora SDS, koji daje konačnu reč o redosledu kandidata.

Ukoliko Obren Petrović po drugi put "izvisi" i ne zauzme obećanu poziciju i GO ponovo je prepusti bivšem predsedniku Mladenu Bosiću, prognoze su da će uslediti puč u stranci.

Petrović je mogao da računa na 25.000 glasova samo u svojoj lokalnoj zajednici, uz još nezanemarljiv broj glasova iz susednih Teslića i Petrova, gde je SDS takođe u vlasti, ali i u Bijeljini i još nekim opštinama.

PROČITAJTE I:Zatvor u Istočnom Sarajevu još čeka na "tehnički"

S druge strane, teško je očekivati da će Bosić u svom Brčkom obezbediti i polovinu glasova kao Petrović u svom gradu.

- Više je opcija i imamo spremljene odgovore na svaku moguću situaciju - kratko je rečeno "Novostima" u GO SDS Doboj, jer njegov predsednik Petrović nije želeo da daje komentare nakon začuđujućeg ishoda sa sednice GO u Banjaluci, na kojoj je razmatran izbor nosioca lista za NSRS i PS BiH za predstojeće izbore.

Kao što je poznato, rukovodstvo SDS se nije moglo opredeliti da li će nosioc liste za PS BiH u drugoj izbornoj jedinici u RS biti Bosić ili Petrović, najavivši da će nakon konsultacija ta odluka biti doneta za koji dan.