NAMERA mi je da konačno počne dinamičniji razvoj istoka Republike Srpske, nastojaću da se novac sa nivoa BiH više ulaže u područje Podrinja, Romanije i Hercegovine! Obećavam da ću biti odgovoran predstavnik srpskog naroda koji će se boriti za izbornu jedinicu iz koje dolazim, ali i za RS ukupno. Iza mene će za četiri godine ostati rezultati moga rada na terenu - kaže u intervjuu, za "Novosti", Nenad Nešić, direktor "Puteva Srpske", i nosilac liste DNS za Parlament BiH u izbornoj jedinici 3.

- Preduzeće na čijem sam čelu, u ovom trenutku je pravi privredni zamajac Srpske! Angažovana je domaća građevinska operativa, tako da s pravom možemo reći da "Putevi" vode Srpsku napred. Radimo, gradimo širom Republike, a mislim da istok Srpske zaslužuje bolje putne komunikacije.

* Prevoj Romanija jedan je od ključnih problema vozačima decenijama unazad, kako ga rešiti?

- Taj problem rešava izgradnja treće trake puta! Izrada ovog projekta je u toku. Obećavam da ću rešiti taj problem, koji, generacijama, nisu mogli rešiti ni političari ni privrednici sa ovog kraja, od Milanka Renovice, Mirka Šarovića, Staše Košarca. Narod ove regije će me pamtiti kao nekog ko im je rešio ogroman problem.

* Kakva je trenutno situacija sa radovima u tom području?

- U ovoj godini izdvojićemo 10 miliona KM za putnu infrastrukturu u Sarajevsko-romanijskoj regiji. Izgradnja jedne kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu je u toku, i čim rešimo imovinsko-pravne odnose, počeće izgradnja i druge. Osim toga, u planu su i još dve kružne raskrsnice, kod tržnog centra "Tom" i na Kuli. Takođe, ovih dana ćemo raspisati javni poziv za najboljeg izvođača za deonicu Triangla - Jasik na putu Istočno Novo Sarajevo - Jahorina - Pale, čija je vrednost tri i po miliona KM.

GLAVAŠ SIGURNO ULAZI U NS RS! * PREDSEDNIK ste i odbora DNS za Sarajevsko-romanijsku regiju. Da li će DNS imati poslanika u NS RS iz vaše regije? - Na Romaniji je DNS partija u trendu, sve je jači, a ubeđen sam da će naš kandidat, Aleksandar Glavaš, inače, potpredsednik Mladih DNS i aktuelni predsednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, biti poslanik u NSRS. On je jedan od najperspektivnijih mladih političara Srpske.

PROČITAJTE I:RS: Uvesti povlastice penzionerima

* Šta će "Putevi" raditi što se tiče Podrinja?

- Uskoro ulazimo u izgradnju kružnog toka u Vlasenici, a u Zvorniku će se graditi dva kružna toka. "Ide" i rekonstrukcija puteva Zeleni Jadar - Bratunac - Skelani, zatim putnog pravca Šekovići - Milići, kao i Šekovići - Vlasenica.

* Kako se odvija povezivanje hercegovačkih opština?

- "Putevi" nastavljaju sa izgradnjom istočne zaobilaznice oko Trebinja. Nedavno smo pustili u saobraćaj rekonstruisani deo magistralnog puta M6, koji prolazi kroz Nevesinje, i ova opština će do kraja godine dobiti obnovljene glavne saobraćajnice, savremeni kružni tok, a biće izvršena i rekonstrukcija magistralnog puta Nevesinje - Mostar. Čim budu odblokirana sredstva od akciza, počeće rekonstrukcija magistralnog puta prema Mostaru, kao i rekonstrukcija puta Trebinje - Ljubinje - Stolac.

* Put Foča - Tjentište već generacijama čeka na rešenje?

- Imamo plan kako da to rešimo. Naša ideja je da se uradi put Brod na Drini - Šćepan polje. Ideja koju će JP "Putevi" zastupati je da se put sa Tjentišta spoji na taj deo, da se premosti mostom i da se na taj način poveže Tjentište s Fočom, odnosno Brod na Drini, čime bi izbegli prevoj koji je geografski veoma težak i praktično neuslovan. Za taj put trebalo bi da dobijemo i deo sredstava od Vlade Srbije, kako je to nedavno obećao predsednik Vučić.