Mile Tubić (66) iz sela Dizdarlije kod Kozarske Dubice ubijen je hicima iz puške u blizini svoje kuće, a ubica je pobegao i za njim se intenzivno traga.

Zločin se dogodio u subotu ujutro i Tubić je satima ležao mrtav, sve dok telo nije pronašla njegova supruga Rada. Meštani pričaju da je Mile ujutro krenuo prema šumi da nabere gljiva. Supruzi je bilo sumnjivo što se zadržao toliko dugo pa je pošla da ga traži. Telo je pronašla pored putića koji vodi u šumu, na svega 50 metara od kuće i pozvala je policiju.

Nezvanično saznajemo da su na mestu zločina pronađene četiri puščane čaure, ali oružje kojim je ubistvo izvršeno nije otkriveno.

- Žrtva je pogođena najverovatnije s dva hica, od čega ga je jedan pogodio u vrat, a drugi u grudni koš. Više detalja biće poznato nakon obdukcije, koja bi mogla da odgovori da li je na njega pucano s leđa ili se prethodno dogodio neki sukob - rekao je izvor blizak istrazi, navodeći da je ispitano više lica, ali da niko zasada nije osumnjičen za ovaj zločin.

Meštani Dizdarlija kažu da kobnog dana niko ništa sumnjivo nije video.

- Jedan komšija je ispričao da je ujutro čuo pucnjeve. Mislio je da pucaju lovci i na to nije obraćao pažnju, jer ni slutio nije da je Mile ubijen - pričaju meštani.

Niko od njih ne može ni da pretpostavi šta bi mogao biti motiv napada, jer Tubića opisuju kao dobrog i poštenog čoveka.

- Nikada se ni sa kim nije svađao. Nije imao nikakvih sporova, niti je kome šta dugovao. Bio je duša od čoveka, pošten i miran domaćin - kažu šokirane komšije.

ISTRAGA U TOKU

Uviđaj su izvršili okružni javni tužilac iz Prijedora i

kriminalistička policija. Istraga je u toku i preduzimaju se sve mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti i otkrivanju identiteta ubice - rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.