NEPOZNATI lopovi provalili su u utorak u porodičnu kuću sudije i potpredsednika Ustavnog suda BiH Zlatka Kneževića u Novom Gradu iz koje su ukrali novac i nakit, pričinivši štetu od oko 70.000 KM.

U PU Prijedor saznajemo da je provalu u kuću 15. maja prijavila Kneževićeva supruga, koja je i vlasnica kuće.

- Policijski službenici izvršili su uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati izvršilac u kuću provalio pomoću pajsera i fizičke snage. Tom prilikom iz unutrašnjosti kuće ukraden je pištolj, novac u različitim valutama, te zlatni i srebreni nakit. Materijalna šteta je procenjena na oko 70.000 KM - navode u PU Prijedor.

PROČITAJTE JOŠ - OPLjAČKAN LESKOVČANIN: Ostao bez para, zlata i auta

Nezvanično saznajemo da je ukradeno oko 40.000 maraka u kešu i to u švajcarskim francima, dolarima, funtama i markama, dok ostatak procenjene štete obuhvata zlatni i srebrni nakit.

Niko zasada nije uhapšen ili osumnjičen za ovu pljačku, koja je kvalifikovana kao teška krađa. O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i u toku je rad na identifikovanju i pronalaženju izvršioca.

Zlatko Knežević potvrdio je, za "Novosti", da mu je kuća opljačkana i smatra da provala nije povezana sa funkcijom koju obavlja.

- Ne verujem da to ima veze sa mojim radom u Ustavnom sudu BiH. Deluje mi kao klasični kriminal i čisto koristoljublje - rekao je Knežević.


BOGATA BIOGRAFIJA

ZLATKO Knežević (na slici) dužnost sudije Ustavnog suda BiH obavlja od 1. jula 2011, a na dužnost potpredsednika izabran je 2015. Pravni fakultet je završio u Beogradu, radio je u Opštini i Osnovnom sudu u Bosanskom Novom. Godinama je radio kao advokat, od 2013. član je Venecijanske komisije ispred BiH. Bio je član Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH i nosilac je najvećeg priznanja Advokatske komore RS.