ONO što je do juče bilo nezamislivo ne samo na prnjavorskoj nego i na političkoj sceni RS, dogodilo se u ovom gradu gde je odbornik Goran Zemun napustio redove vladajućeg SNSD i prešao u SP. A da su, barem, u samom vrhu (GO SP) Đokićevi socijalisti raširenih ruku dočekali ovog sada već bivšeg pripadnika Dodikove partije, govori i činjenica da su ga ekspresno imenovali u poverenika već raspuštenog OO u Prnjavoru.

Tako su prnjavorski socijalisti ponovo postali parlamentarna stranka na lokalu, nakon što ih je ranije napustio odbornik Savko Tubak, koji je prešao u tabor DNS. Simptomatično je da su sve tri ove stranke, SNSD, SP i DNS, u dugogodišnjoj koalicionoj ljubavi na lokalu i na republičkom nivou. Očito, lični partijski interesi su iznad koalicionih.

PROČITAJTE JOŠ: Prnjavor: Ugasili fantomski "SNSD plus"

Ostaje da se vidi da li će na koalicionu vatru ulje doliti Zemunovi najavljeni, navodni, iz SNSD u SP prelasci odbornika Veljka Gvozdenovića i "još nekih esenesdeovaca". Međutim, Darko Tomaš, prvi čovek opštine i SNSD Prnjavor, tvrdi da se ovi prelasci nipošto neće odraziti na rad stranke i funkcionisanje lokalne vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: Pozicije im preče i od Republike Srpske

- Ta šačica nezahvalnih i lakomih praktično je SNSD napustila još pre godinu dana formiranjem fantomskog kluba SNSD plus. Međutim, zahvaljujući stabilnoj većini, mnogobrojne odluke o razvoju i od vitalnog značaja za Prnjavor doneli smo uglavnom bez njihovih glasova - ističe Tomaš.

On je, kako kaže, opštepoznatom činjenicom, opovrgao javni pokušaj pravdanja Zemuna da se za odlazak odlučio zbog toga što su na čelnim pozicijama u Prnjavoru "gubitnici proteklih izbora iz Saveza sa promene.


RAZLOZI PRELASKA

TAKOZVANA nepricipijelna koalicija sa članicama Saveza za promene u SO, po rečima Gorana Zemuna, glavni je razlog njegovog prelaska u SP. On smatra nedopustivim da "gubitnici lokalnih izbora drže ključne pozicije i da SNSD-u nisu neophodni NDP, PDP i SDS.

- Tačno je da i ja prelazim u SP - potvrdio je juče "Novostima" Veljko Gvozdenović. - Nije tačno da smo se nudili SDS i drugim partijama. Istina je da sam glasao za budžet, kapitalne investicije i druge značajne odluke za građane. Da li je SP potreban SNSD, isključivo sada zavisi od Tomaša.