PRIJEDOR - Prijedorski muzičar, gitarista, saksofonista, tekstopisac i pevač grupe "Tatu" i talentovani slikar, Dalibor Popović Mikša, sahranjen je u utorak na prijedorskom groblju Pašinac. Ispratili su ga članovi porodice i mnogobrojni prijatelji i sugrađani.

Mikša, jedan od najvećih umetnika novijeg doba sa ovih prostora, iznenada je preminuo 13. oktobra u Beogradu, od posledica srčanog udara u 37. godini. Povodom njegove prerane smrti u "Galeriji 96" održana je komemoracija, na kojoj su se od njega oprostili članovi porodice, prijatelji i sugrađani i upisali se u Knjigu žalosti.

Prijedorčani su beskrajno voleli ovog "dečaka iz vode", koji se početkom devedesetih sa porodicom preselio u Prijedor iz Zagreba gde je rođen 1980. Upravo u Prijedoru 1995. je osnovao rok grupu "Tatu", nastalu po uzoru na ikone rok end rola EKV. Sa grupom "Tatu" 1997. osvojio je glavnu nagradu na Zaječarskoj gitarijadi.

Osim muzike, njegova velika ljubav bila je slikarstvo. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Radomira Kneževića. Nije dočekao svoju samostalnu izložbu u prijedorskoj "Galeriji 96", dogovorenu svega nekoliko dana pre njegove smrti, za 29. decembar.

Igra sudbine zaplela je svetle puteve jedne mladosti, pa Mikša nije dočekao ni promociju novog albuma i spota obožavane grupe "Tatu" pod nazivom "U nebogled".