PRNjAVOR - Asfaltiranjem Ulice Save Kovačevića, novom led rasvetom kojom su obasjani glavna Svetosavska ulica i Gradski trg, novim proširenim dečjim vrtićem i novom zgradom Muzičke škole, koju će od jeseni po prvi put pohađati i srednjoškolci, Prnjavor je obeležio ovogodišnju krsnu slavu opštine.

Sem toga, tu su poduhvati koji su u toku i koji će narednih dana uslediti i doprineti daljem preobražaju i prosperitetu ove krajiške opštine, naglasio je njen prvi čovek dr Darko Tomaš. On je zahvalio Zlatanu Klokiću, ministru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS, za izdvojenih 195.000 KM za već otpočetu izgradnju pešačkih staza u ulicama Novaka Pivaševića, Hilandarskoj, Bože Tatarevića, Miloša Kondića i vojvode Bojovića, do ovdašnjih škola i centra grada.

- Slede rekonstrukcija i asfaltiranje Ulice Duška Trifunovića, i ulice uz centralni gradski trg. Makedonski "Granit" je probio tunel ispod auto-puta u izgradnji, pa završetkom distributivnog voda očekujemo da, uz više hiljada meštana šest seoskih MZ, i kompletan grad napokon uskoro ostvari višedecenijski san i sa izvorišta Povelič dobije pitku vodu - najavio je načelnik Tomaš.

On ističe da počinje i sanacija puteva, oštećenih eksplotacijom šume, u Srpovcima, Otpočivaljci i Smrtićima, kao i više putnih pravaca oštećenih eksploatacijom ljubićkog kamena za izgradnju auto-puta.

- Očekujemo da do kraja godine "Putevi RS" ispune obećanje da izgrade kružni tok na ulazu u grad. Završetkom auto-puta Doboj-Prnjavor-Banjaluka imaćemo posebnu perspektivu. Samo otvaranjem poslovne zone kod prnjavorske petlje, našoj opštini biće stvorene mogućnosti za izvanredan razvoj u narednih pedesetak godina - rekao je, za "Novosti", Tomaš, dodajući da ova opština svakim danom postaje sve veće gradilište.


MANIFESTACIJE

TRADICINALNOM slavskom ručku prethodila su bogosluženja, parastosi i polaganje venaca na spomen-obeležja poginulim borcima VRS, kao i već četvrtu godinu obnovljena litija gradskim ulicama. Slavlje je uveličano i trodnevnim čuvenim prnjavorskim vašarom koji ima stoletnu tradiciju.