KISELjAK - Arnes Čolo (35) zvani Garga iz Lepenice kod Kiseljaka uhapšen je zbog sumnje da je u naselju Bukovica silovao 18-godišnju devojku sa posebnim potrebama, inače njegovu dalju rođaku.

Silovanje se dogodilo prošle sedmice u šumi nedaleko od žrtvine kuće, a celi slučaj policiji je pre tri dana prijavio njen brat. Nedugo nakon toga Čolo je uhapšen, a zajedno s njim i A. J. koji je bio svedok silovanja.

Majka napastvovane devojke ispričala je federalnim medijima da je njena ćerka nestala i kada je porodica krenula da je traži ona je krvava i blatnjava izašla iz šume. Odmah im je bilo jasno da je bila žrtva brutalnog zlostavljanja, iako je prvo odbijala da kaže šta joj se dogodilo, da bi na kraju ispričala da ju je silovao Čolo, koga dobro poznaju.

- Namamio ju je tako što joj je rekao da ode po njegov mobilni telefon, koji je ostavio da se puni kod komšinice. Kada mu je donela telefon zgrabio je za ruku i odveo u šumu gde je silovao - ispričala je žrtvina majka.

Ona je navela da je sve gledao A. J. koji je govorio Čoli da to ne radi, ali mu je ovaj zapretio pa je A. J. pobegao.

- Oprala sam je, presvukla i odvela u bolnicu. Mnogo je krvarila, urađeno joj je pet šavova - tvrdi ogorčena majka.

Ona je ispričala da je i ranije zaticala Čolu s njenom ćerkom i sebi ne može da oprosti što ga tada nije prijavila.


SASLUŠANjE

U TUŽILAŠTVU Srednjobosanskog kantona navode da su obavešteni o ovom slučaju i da su pokrenuli istragu kako bi se utvrdili svi detalji. Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je na saslušanju tvrdio da su žrtva i on bili u vezi i da je planirao da je oženi, ali da se tome protivila njegova majka.