ISTOG dan kada je Valerija Vokši ispričala za "Novosti" da traga za svojim polubratom, mada nije bila sigurna da on zaista postoji (priča objavljena pre dva dana), njen polubrat Milan se javio. Sa porodicom živi u okolini Beograda. O pokojnom zajedničkom ocu Rizi Vokši, bivšem oficiru JNA, brat i sestra neće da govore za novine. Kažu, bitno je da su se njih dvoje spojili.

A sve je počelo posle subotnje priče na stranicama našeg lista, u kojoj je sestra iznela sumnju da je njen otac imao dete i sa drugom ženom, sa kojom je živeo u Srbiji. Milan, kako kaže, do pre dva dana nije ni pomislio da ima mlađu sestru. Kada je, pročitavši omiljene novine, kontaktirao sa sestrom preko društvenih mreža, i pošto su razmenili fotografije i podatke, zaključili su da je Rizo Vokši zajednički otac.

Brat i sestra ne žele da detalje porodične priče iznose u javnost, ali kažu da su presrećni što su se pronašli i oboje jedva čekaju zajednički susret.

- Dopisivali smo se, Milan mi je poslao fotografije, i definitivno je on polubrat za kojim sam tragala. Iskreno se radujem što nisam sama, što imam njega, i jedva čekam da ga upoznam - kaže Valerija.

Valerijin apel za pomoć u pronalaženju polubrata u "Novostima" je video Milanov ujak dok je prelistavao jutarnju štampu i obavestio ga o tome. Onda je on kontaktirao sa devojkom i, kako kaže, i dalje ne veruje da je na ovaj način saznao da ima sestru, tako da su emocije varirale od šoka do neizmerne sreće.

- Ne zamerite što neću iznositi detalje o mom ocu, ali prosto su to stvari o kojima treba najpre Valerija i ja da popričamo. Razmenili smo tek nekoliko rečenica, pred nama je još dosta toga. Srećan sam što je ta draga devojka moja sestra i naravno da bih voleo da se sretnemo - kaže Milan, za "Novosti", i dodaje da on nema braću i sestre, te da mu cela ova situacija puno znači.


PROČITAJTE JOŠ - SUDBINE: Brata i sestru zagrlio posle 50 godina


On sa porodicom živi u okolini Beograda, kaže da su njegovi najbliži sa njim podelili radost i da je, uprkos komplikovanim odnosima i spletom čudnih životnih događaja, na kraju pobedilo dobro.

- Neke ću stvari pamtiti, neke sam želeo da zaboravim, ali ne kaže se uzalud da pobednici pišu istoriju. Nas je sada dvoje pobednika, i verujem da je to najbolje u celoj priči - zaključuje Milan.


Dan po objavljivanju rešena porodična tajnaPROČITAJTE JOŠ - VALERIJA VOKŠI U ŽIVOTNOM TRAGANjU: Da li postoji moj polubrat?USKORO ZAJEDNO

VALERIJA se rodila u Osijeku, a danas živi i radi u Nemačkoj. Nekoliko godina nakon smrti oca, izgubila je i majku. Nema nikoga od najbližih srodnika, što ju je dodatno nateralo da krene putem priča koje je čula od njegovih poznanika i kolega o ljubavi njenog oca sa ženom iz Srbije i upusti se u potragu za polubratom. Ovo dvoje mladih ljudi sa nestrpljenjem očekuju susret, jer kako kažu, pred njima je mnogo toga što treba da se nadoknadi, jer nisu znali da imaju jedno drugo.