"Nikola Tesla prijatelju, umetniče, filozofe. Ti, veliki istraživaču - ljudi žale za tobom. Primi poslednje pozdrave od građana Sovjetskog Saveza.Ti si nezamenljiv" ... ovim dirljivim rečima od srpskog genija Nikole Tesle oprostio se Josif Visarionovič Staljin, januara 1943.

Pročitajte još: Zvezdano prijateljstvo Zmaja i Tesle

Teslino oproštajno pismo Velimir Abramović, najbolji poznavalac njegovog rada, ustupio je "Trećem oku" koje je do sada objavilo mnogo šokantnih detalja iz Teslinog života (za detaljnije klikni ovde). On objašnjava da krasnopis pisma pripada Robertu Kempu, u to vreme glavnom istraživaču Sovjetskog Saveza i Staljinovom čoveku od najvećeg poverenja.

Na vest da je u Njujorku preminuo veliki naučnik, Josif Visarionovič je pozvao Kempa u Kremlj i izdiktirao mu zvanični oproštaj sovjetske imperije od takvog velikana.

Pismo počinje:

"Nikola Tesla je bio sanjar, naučnik i samostalni istraživač, kao i prvi praktičar sadašnje električne energije. Bio je čovek koji je izmišljao najsloženije aparate, koji su potom mogli da rade samostalno.Tokom svog života je promenio u velikoj meri razvoj civilizacije, darujući joj izume da ih koristi ceo svet" ...

U ruskom pismu koje objavljujemo istraživačima Tesline zaostavštine interesantna su tri detalja.

Pročitajte još: Rusi ulažu najmanje dva miliona evra u film i seriju o Tesli

"Bio si pionir u kreiranju aparata kojima si upravljao na daljinu".

"Pravio si neverovatne stvari na polju radio transmisija".

"Napravio si mašinu za ubrzavanje čestica atoma i tako stvorio magiju neprobojnog zida".


Ovo potonje zapažanje Staljina uzima se kao dokaz da je Tesla Rusima zaista odao tajnu zraka smrti .

- Saradnja Tesle sa sovjetskom Vladom uspostavljena je 1935. godine, posle intervjua koji je naučnik dao časopisu "Liberti", u kome najavljuje dva izuma - telegeodinamiku - tehniku prenošenja mehaničke energije na daljinu i novo oružje, popularno nazvano "zraci smrti". Usledio je njegov kontakt sa Ruskim trgovačkim predstavništvom u Njujorku, i u aprilu iste godine potpisao je ugovor sa Kompanijom "Amtrog trading" o zaštiti Sovjetskog Saveza od neprijateljske agresije izgradnjom neprobojnog energetskog zida. Kao naknadu, Tesla je trebalo da dobije 25.000 dolara. Ugovor je bio tajan i jedine dve zemlje koje su mogle da budu upućene u projekat, prema odredbama ugovora, bile su SAD i Kraljevina Jugoslavija. - Tesla je dao Rusima svoja četiri patenta kao tajno oružje. Zapravo to je jedan patent, takozvani skalarni interferometar, razložen na četiri dela. 


Ovaj Teslin pronalazak na osnovu distorzije prostora podiže zid od jonske plazme i pravi svojevrstan elektronski štit. Kroz taj zid ne može da prođe ništa što ima molekulsku i atomsku strukturu, već se razlaže do plazme. Na taj način materija se pretvara u energiju. To praktično znači da se svaki metak, topovsko đule, tenk ili vojni brod pri sudaru sa "jonskim zidom" razlaže na jezgro i elektrone, odnosno pretvara u veliku svetleću loptu. Pošto je projekat prosleđen u Moskvu sovjetskim stručnjacima, usledila je njihova kraća prepiska sa Teslom. Nisu se najbolje razumeli, pa je saradnja prekinuta. Od tog trenutka informacije o daljim ruskim aktivnostima na ovom oružju dobile su status "strogo poverljivo".

TAJNA PETE KNjIGE Teslin "zrak smrti" je rođen u Dejtonu, u laboratoriji za materijale vazduhoplovne vojne baze, ali je, prema rečima Abramovića, patent dao Rusima. Tesla je svoje patente davao različitim državama: Kanadi, Engleskoj, Americi i Rusiji - ističe Velimir Abramović. - Zbog njegovih pronalazaka potpisan je čuveni sporazum na Jalti. Rusi imaju četiri Teslina pronalaska, ali ih i dalje čuvaju u tajnosti. Bio sam naučni redaktor za objavljivanje njegovih radova u Rusiji. Izašle su četiri knjige, u kojima su njegovi patenti iz svih drugih zemalja, ali problem se pojavio kada smo hteli da nabavimo one iz Rusije. Nisu nam dozvolili. Peta knjiga, zbog toga nikad nije objavljena. Nadamo joj se uskoro.

Velimir Abramović dodaje da je u poslednjih nekoliko godina prava pomama za osvetljavanjem rada Nikole Tesle od 1900. do 1943. Naime svi njegovi izumi o kojima danas pričamo produkt su njegovog rada do kraja 19. veka. Ono što je radio u 20. veku, po svemu sudeći još uvek se čuva u sefovima najmoćnijih zemalja sveta.

Danas je već izvesno da je naučnik bio uključen u priču oko nemačkih antigravitacionih mašina. Pojedini izvori tvrde da je 1937. i 1938. srpski genije u Pragu, u pogonima "Škode" radio sa grupom probranih naučnika na tim supertajnim projektima koji su finansirali poznati međunarodni bankari, uzdižući i američku i nemačku industriju.

-Vlasti Praga su 2015. u Ulici jugoslovenskih partizana postavile veliki spomenik Tesli, podgrevajući priču o njegovoj tajnoj misiji u glavnom gradu Češke 1938. i 1939. Tadašnji gradonačelnik je na otvaranju spomenika u obliku izlomljene munje govorio o Teslinom radu u Pragu pred Drugi svetski rat i napomenuo da je za to dobio i državno odlikovanje tadašnjeg predsednika Beneša - nastavlja sagovornik:

- Međutim u Teslinoj biografiji, iz pera Džona O' Nila koja važi za najbolji prikaz njegovog života, zapisano je da je Tesla krajem 1937. doživeo saobraćajnu nesreću i da je šest meseci bio prikovan za krevet u hotelu "Njujorker".

O' Nil piše da je na naučnika u Njujorku krajem 1937. naleteo taksi, dok se vraćao iz večernje šetnje. Naime, Tesla je imao običaj da svako veče hrani golubove oko Njujorške katedrale, i te kobne večeri taksi koji mu je "slomio dva rebra", odvojio ga je od javnosti šest meseci. Prema ovom biografu,Tesla je bio toliko bolestan da čak ni "do prozora hotelske sobe nije mogao da dođe", pa ni na prozor njegove hotelske sobe nisu više sletali njegovi golubovi, koje je hranio od 1900. godine.

U O' Nilovoj knjizi na stranicama 312-313. još piše da se Tesla lečio sam, da praktično nije izlazio iz sobe, da je zbog ležanja dobio zapaljenje pluća, što mu je odužilo "bolovanje". Bilo kako bilo, ovaj deo biografije genija može da se "čita" i kao "odustvovao je od života u Njujorku", jer je bio angažovan na drugim svetskim meridijanima.


Priča o radu Tesle u Pragu koincidira sa otkrićima da su test uzletanja diskoidne nemačke letelice imale na aerodromu "Gbel" pored Praga, gde se danas nalazi Muzej vazduhoplovstva. Tesla je navodno izašao iz projekta pre testova i vratio se u Njujork kada su počele da se naslućuju aspiracije Hitlera prema Češkoj Republici. Godinu dana kasnije, Minhenskim sporazumima rasparčana je Češka Republika, koju je naš naučnik neobično voleo.

- Knjiga Masimilijana Lafajeta iz 2016. „Maria Orsic, Nikola Tesla, their edžtraterrestrial messages, the occult and UFO“ u stvari je kompjuterski generisan materijal, koji je upoređujući dostupne podatke iz očigledno moćne mašine napisao intrigantan rukopis, koji ne ostavlja sumnju da su se Tesla i Marija poznavali i da su pisali jedno drugom - kaže Abramović.

Hitlerovu "vešticu" Mariju Oršić istorija vezuje za nacio-kultiste koji su stupili u kontakt s arijevcima, nastanjenim u planetarnom sistemu oko zvezde Aldebaran. Arijevci su navodno ranije već uticali na stvaranje civilizacija Mesopotamije. Oršićeva i njene koleginice su navodno učestvovale u pokretanju nemačkog svemirskog programa i istraživanjima vezanim za putovanje u druge dimenzije. Krajem Drugog svetskog rata, ona i prijateljice su misteriozno nestale.

- Ako pogledate knjigu Lafajeta videćete u njoj i slike Josipa Broza i Koče Popovića, uz objašnjenje da je Sava Kosanović, genijev sestrić, a Brozov diplomata upoznao Tita i sa ovim aspektom Teslinog života - zagonetan je Abramović.