NEMANjI Miloševiću (18) iz Grabovca kod Svilajnca, koji boluje od Fridrajhove ataksije, zbog čega je u invalidskim kolicima od šeste godine, potrebno je još oko 7.000 evra da bi otišao u Kijev na drugi tretman matičnim ćelijama. Njegov otac Nebojša kaže da je posle prvog, prošlogodišnjeg tretmana, evidentan boljitak, da je zaustavljeno napredovanje bolesti i da su mu lekari rekli da su potrebna tri tretmana matičnim ćelijama, nakon čega bi mu lekari operisali kičmu i ublažili krivinu od 140 stepeni.

- Na poslednjoj kontroli srca, rezultati su bili bolji, cirkulacija se poboljšala, Nemanja čistije govori i raspoloženiji je. To nam uliva nadu da možemo da mu poboljšamo kvalitet života, ali više ne znamo gde da nađemo novac. Tretman košta 10.000 evra, a mi smo sakupili samo 3.000 evra - kaže Nebojša.


PROČITAJTE JOŠ: VELIKO PRIZNANjE SRPKINjI IZ ARILjA: Naša Milica najbolja studentkinja u Moskvi

On dodaje da je Nemanja do četvrte godine bio zdrav dečak i da "nije stajao". Onda je počeo da hoda nestabilno i da pada. Lekari su posle 22 meseca dijagnostikovali da je oboleo od genetske bolesti Fridrajhove ataksije i da je jedan od najtežih slučajeva u Srbiji, jer je bolest izazvala veliku iskrivljenost kostiju.


POMOĆ

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu, mogu to da učine na žiro-račun Fondacije humanosti "Novosti" 205-5621-06 s naznakom da je novac za Nemanju Miloševića.