DA nevolja nikad ne dolazi sama, uverila se na najgori mogući način porodica Dubljević iz Bora. Na muku Gorana (45), koji je pre godinu dana ostao bez posla u JP "Železnice Srbije", i njegove nezaposlene supruge Sanje (38), sa kojom od dečjeg dodatka od 7.000 dinara izdržava tri ćerke, nadovezao se i požar koji je potpuno uništio njihov stan u Šistekovoj.

Pročitajte još: NEOPISIVA SREĆA DVE PORODICE: Novi nameštaj za Vitoroviće i Stamenkoviće

- Za desetak minuta smo izgubili sve što smo decenijama sticali - u šoku je Goran, koji kaže da je požar u njihovom stanu najverovatnije izbio zbog dotrajalih instalacija. - Srećom, u nesreći niko nije stradao, jer je moja ćerka Zorica (14) u tom trenutku bila sama u stanu.

Goran i Sanja su izašli da se prošetaju. Kod kuće je ostala sama njihova najmlađa ćerka.

- Zorica je bila u kupatilu, i kada je izašla, videla je dim kako kulja iz kuhinje - nadovezuje se Sanja. - Pokušala je da ugasi požar, ali se vatra već bila proširila. Srećom, Zorica je uspela na vreme da pobegne.

Pročitajte još: ZBOG TROPSKE BAKTERIJE OSTAO BEZ NOGU: Rade jači i od života

Na lice mesta su odmah stigli vatrogasci, koji su uspeli da spreče da se vatra ne proširi na ostale stanove. Međutim, od doma Dubljevića je ostalo - zgarište.

Sanja i Goran sklanjaju uništene stvari

Dubljevići, pored Zorice, imaju i Jovanu (18) i Teodoru (16). Pored dečjeg dodatka, preživljavali su nekako jer im je, koliko je mogla, od penzije pomagala Goranova majka.

- Pored sve muke, sada smo ostali i bez krova nad glavom - odmahuje glavom Goran. - Smestili smo se, privremeno, kod mog strica, ali ne znam šta ćemo i kako ćemo dalje. Podneli smo molbu Centru za socijalni rad za odobrenje jednokratne novčane pomoći, ali ne vidimo izlaz iz ove situacije. Sve se nadam da sanjam i da ću se probuditi iz ove noćne more.