ZA sedmogodišnjeg Rajka Milovančevića, iz naselja Krstac, u Lučanima, koje je početkom juna potpuno uništila podivljala Bjelica, četvrtak je bio jedan od najradosnijih dana u životu. Na kućnu adresu, pravo iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigla je pošiljka na Rajkovo ime - ogromna kutija, koju je dečak odmah raspakovao. Unutra je bio bicikl, onaj koji mu je obećao predsednik kada je posle poplava obišao ovo naselje, i kada mu je Rajko pomalo stidljivo prišao i pitao: "A, mogu li ja da dobijem novi bicikl, stari mi je odnela reka?"

Silno su se obradovale i Rajkove sestre - Julijana (10) i Ivona (13). One su od predsednika dobile po par rolera.

Pročitajte još: LEP GEST: Bajram Akgul ispunjava želju malog Rajka, dobiće bicikl kao poklon (FOTO)

- Mene su, kada je prošli put dolazio Vučić, pitale komšije šta ću da pitam predsednika. Oni su se šalili, a ja sam im rekao da ću tražiti bicikl i da ću ga sigurno dobiti. Evo, danas je obećanje ispunjeno, a ja se ulicom vozim novim biciklom - rekao nam je Rajko. - Srećan sam, presrećan...

Rajkovi roditelji Milica i Dejan vele nam da nisu ni sumnjali da će obećanje predsednika Vučića biti ispunjeno.

Pročitajte još: PREDSEDNIK OBILAZI POPLAVLjENA PODRUČJA: Izbegli smo katastrofu iz 2014. godine; Most u Sirči do 15. oktobra (FOTO)

- Rajka niko ni na šta nije nagovarao. On je sam, na naše čuđenje, prišao predsedniku i tražio mu novi bicikl. Bili smo iznenađeni, ali dete je to... On je tražio ono što je njemu najviše značilo - bicikl sa koga nije silazio, a koji mu je odnela Bjelica - kazala nam je Milica. - Zahvalni smo predsedniku jer nije zaboravio na Rajka, iako sigurno ima milion prečih državnih obaveza. Znali smo da će pošiljka doći, jer nam je predsednik rekao da su za njega deca prioritet. Rajko je čekao i znao je da će stići bicikl, ali se, kada je stiglo vozilo iz predsedništva, baš obradovao.

Da ne bi Rajkove sestre bile zapostavljene, za njih su od predsednika Srbije stigli roleri. I one su ih odmah isprobale i krenule u vožnju.

Predsednik dao obećanje dečaku dok je boravio u Lučanima

ODBIJAO DRUGE PONUDE

POŠTO se u javnosti čulo da je Rajko poželeo bicikl posle poslednjih katastrofalnih poplava, na adresu Milovančevića se javilo mnogo ljudi koji su dečaku želeli da kupe novog dvotočkaša. On se svima zahvaljivao, rekavši im da mu ne treba bicikl, jer čeka na predsednikov poklon. I u četvrtak ga je dočekao...