DARKO Jagodić (81), koji je na Šestom sajmu za treće doba, poneo laskavu titulu mister senior, pravi je pobednik, jer je pored osvojene titule, uspeo i da nekoliko puta pobedi smrt.

Ovo je pravi oficir sa ružom, jer peva, govori poeziju, vežba, širi osmeh i komplimente... Proveo je radni vek u uniformi od Zagreba do Pančeva, ali je tek u penziji otkrio da ima i mnoge talente.

- Od kada sam u penziji član sam "Voždovačkih slavuja". To je klub penzionera koji me je i predložio za laskavu titulu mister senior - kaže Darko Jagodić. - Recitator sam, član kamernog hora, mešovitog hora. Nemam slobodnog trenutka u životu! Sa mnom peva i Ljubinka Simić, najlepša seniorka, koju zovemo "luče sa Voždovca", jer joj nema premca!

Darko je oduvek bio sportista. Četrnaest godina se bavio gimnastikom, pa atletikom. Trenirao je i tekvondo. Nosilac je crnog pojasa prvi dan. Takmičio se do 35. godine, a kada je shvatio da je najstariji - prešao je u rekreativce.

- Onda su nastupile devedesete, morao sam mnogo da radim. Oko šest godina sam proveo u stolici na poslu i u sedištu automobila i izgubio sam zdravlje - seća se Darko. - Imao sam infarkt mozga, dva puta sam doživeo kliničku smrt, imam tri bajpasa. Dva puta sam danima ležao u bolnici zbog kičme i meseci su prolazili dok me nisu podigli na noge. Onda sam shvatio da od mene zavisi koliko ću i kako živeti.

Pročitajte još - FESTIVAL PENZIONERA: Treće doba, druga mladost!

Promenio je način ishrane i ponovo počeo da vežba. Ustaje u pet ujutru, posle toalete vežba u stanu 40 minuta. Radi kardio, neurološke i vežbe snage (čučnjeve, zgibove, trbušnjake). Izlazi napolje i pešači od četiri do šest kilometara. Po podne ode do trim-staze na sprave za vežbanje gde radi zgibove. Jede voće i povrće. Iako ima 81 godinu, niko mu ne bi dao više od 60.

Veoma je aktivan u klubu i redovno recituje poeziju u svim beogradskim penzionerskim klubovima, kojih ima oko 30. Rado peva i odaziva se na sve pozive. Čita, druži se i dan mu je kratak.

- Deca su mi velika, ali su veoma ponosna na mene i prate sve moje javne nastupe - napominje Darko. - Nastupao sam i u vojsci, ali sada imam vremena da recitujem Aleksu Šantića i Milana Rakića, da pevam moju omiljenu pesmu "Zakuni se, ljubavi".

ZLATIBOR LEPŠI OD MORA

NE voli more, prednost uvek daje planini. Darko je i ove godine bio na Zlatiboru, a u julu putuje u Sokobanju, pa u septembru ponovo!