VLATKA Mišković i Teodora Žeravić, iz Vognja, kod Rume, u utorak ujutru su u kolima porodile ženu, koju je muž vozio u porodilište u Sremsku Mitrovicu. Beba, koja je na pola puta požurila da ugleda svet, rođena je živa i zdrava, a srećni otac Igor zahvalio se odmah novopečenim "babicama" lepim buketom cveća.

Niko nije ni slutio da će se jedno obično jutro u ovom sremskom selu pretvoriti u scenu iz nekih filmova.

- Oko pola osam, u prodavnicu je uleteo mlađi muškarac i rekao nam: "Pomozite, žena mi se porađa u automobilu." Odmah smo pozvale Hitnu pomoć - priča, za "Novosti", Vlatka, koja u tom trenutku nije ni pomislila da je porođaj već počeo.

Tek kada je prišla mladoj ženi u kolima, nastala je panika.

- Ona je sedela na mestu suvozača, pitala sam je kako se oseća i da li ima neke bolove i kazala joj da ne paniči. I ja sam bila smirena sve dok nisam ugledala bebinu glavu, koja je krenula napolje - priseća se Vlatka.

Mladoj porodilji Vlatka i Teodora najpre su oborile sedište, skinule veš i uz "asistenciju" njenog supruga Igora, sačekale bebu da izađe.

- Dozivale smo komšije da nam dodaju čiste peškire, kako bi utoplile bebu. Samo što smo je umotale, stigla je ekipa Hitne pomoći. Kada su ambulantnim vozilom majka i beba krenule prema bolnici, počele smo da plačemo od sreće - priseća se Vlatka.


PROČITAJTE JOŠ - POROĐAJ NA PUTU DO PORODILIŠTA: Mesto rođenja - sedište suvozača!


Majka Vanja, Rumljanka, oseća se dobro kao i tek novorođena devojčica, koja je dobila ime Katarina.

Foto ilustracija

- Beba je rođena sa dva i po kilograma i nalazi se u inkubatoru. Moram da pohvalim i tatu da je pratio naše savete, nije bio uplašen kao većina muškaraca - kaže kroz smeh ova žena koja svojim meštanima i dalje prepričava ovoj lep i radostan događaj.


SVE ŠTO TREBA

VLATKA u šali kaže da beba nije slučajno izabrala mesto gde da izađe, zbog naziva prodavnice "Sve što treba".

- Pored toga što smo ljubazne, pružamo pomoć bilo kome ako se nađe u nevolji na ovom putu - uz osmeh kaže Vlatka.