U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju otkrivena je spomen-ploča u znak sećanja na potporučnika Dragana Trajkovića, bivšeg učenika ove obrazovne ustanove, koji je nastradao u borbama na Kosovu i Metohiji 11. maja 1999. godine.

Pročitajte još:

Nakon što je minutom ćutanja odata počast Trajkoviću i svim stradalima u NATO agresiji, njegov školski drug, pukovnik Novica Gogić, načelnik Štaba 250. raketne brigade PVO, prisetio se dana školovanja, sticanja prvih oficirskih činova i zajedničkog kretanja u rat za slobodu otadžbine.

- Imao sam čast da osam godina živim sa momkom čistog srca, kojem kolegijalnost, poštenje, čast i rodoljublje nikad nisu bili strani. Te svoje vrline on je poneo iz svog grada, svoje porodične kuće i ove škole i time je učio sve svoje klasiće - rekao je pukovnik Gagić i dodao da Vranje treba da bude ponosno na Trajkovićevu hrabrost, čestitost i plemenitost.

Pročitajte još:

Gradska većnica Zorica Jović je istakla je da je zarad budućih pokolenja važno zabeležiti prošlost i odužiti se Draganu Trajkoviću i svim herojima koji su pokazali hrabrost i požrtvovanje u borbi za slobodu.

Na svečanosti su, u prisustvu Draganove porodice, nastupili i hor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i učenica Anđelija Arsić.