ZA veliko srce ne postoje prepreke. To je, po ko zna koji put, dokazala sportistkinja Jovana Leposavić (18), devojčica koja je, izlečivši se od karcinoma, čvrsto odlučila da će pomagati deci koja svakodnevno biju bitku za život. Zbog toga se u petak zaputila u Valjevo, gde je dečaku Branislavu Đuriću (11), koji boluje od cerebralne paralize, uručila pomoć.

Ovaj dečak živi u teškim uslovima sa svojom petočlanom porodicom, u kojoj su još dva člana teško pokretna. Zbog toga je dečakov otac Miloš Đurić nedavno uputio apel.

- Sin mi je nepokretan i potrebna mu je operacija oba kuka i transplantacija matičnih ćelija u Nemačkoj. Sam izdržavam i ženu i taštu, koje boluju od mišićne distrofije, kao i ćerku koja ide u sedmi razred. Za sve moje ukućane koji se sa mnom muče potrebni su hrana, novac, peškiri, posteljina, ćebad, odeća i obuća... - zamolio je Đurić.

PROČITAJTE I:Utakmica za Isidoru

Kada je čula za ovu priču, Jovana je mesec dana sakupljala pomoć.

- Želim da pomognem, kao što su drugi meni pomagali kada mi je bilo teško u životu. Srećna sam kada u tome uspem. Pozivu se odazvalo nekoliko kompanija, među kojima je taksi - udruženje "Kula" iz Valjeva, koji su obećali besplatnu vožnju za malog Branislava kad god bude išao na terapije - kaže Jovana.

Jovana i Branislavova sestra Ivana

Ovo nije prvi put da ova devojčica daje sve od sebe kako bi pomogla deci koja boluju od teških bolesti. Prodavala je dresove i organizovala humanitarne utakmice i događaje kako bi sakupila novac za lečenje svojih vršnjaka.

Zbog svojih humanih dela, Jovana Leposavić je prošle godine dobila nagradu za najplemenitiji podvig godine koju dodeljuju "Novosti", a bila je ovogodišnja pobednica plivanja na Bogojavljanje.

PODRŠKA PARTIZANA

MEĐU onima koji su se odazvali apelu za pomoć bio je fudbalski klub Partizan.

- Poklonili su garderobu i sportsku opremu, što je posebno značilo Branislavljevoj sestri Ivani (13), koja je njihov vatreni navijač - kaže Jovana Leposavić.