U AUTOMOBILIMA ne postoji pojas koji bi mogao da "veže" Svetislav Blagojević Frnja (67), jer ovaj Jagodinac ima gotovo 200 kilograma. Za njegov slučaj nije "čuo" ni Zakon o bezbednosti saobraćaja, iako ima čak 353 člana. Ali, ako ne koristi pojas, Frnja bi mogao da bude prekršajno kažnjen!

- Policija me je zaustavila u nedavnoj raciji. Pisali su mi kaznu, jer nisam vezao pojas. Pokazao sam im da ne mogu da ga vežem, ali mi je policajac rekao da ću ipak morati da platim kaznu. Pošto nisam hteo da potpišem zapisnik, napisao mi je prijavu pa ću morati kod sudije za prekršaje - kaže Blagojević za "Novosti".

U Agenciji za bezbednost saobraćaja rekli su nam da je tačno da Zakonom o bezbednosti saobraćaja nije propisano rešenje ovog problema, da je policajac u pravu, jer svi moraju da koriste pojas i da će biti kažnjeni ako to ne učine. Blagojević bi trebalo da produži svoj pojas, da automobil potom odveze na ispitivanje i plati atest za pojas. U Agenciji su još dodali da im se još niko iz Srbije nije obratio zbog ovog problema.

Pročitajte još - AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Pojas glavu čuva, a samo 12 odsto ljudi vezuje se na zadnjem sedištu

- Zašto sam onda kupio automobil? Vozačku dozvolu imam gotovo pola veka, bez problema prolazim sve lekarske preglede prilikom produženja vozačke dozvole, automobilom upravljam bez naočara. Pojas ne mogu da koristim više od 10 godina. Čak i da produžim pojas u svom automobilu, kako ću to da učinim kao suvozač u taksiju ili kad me poveze prijatelj? - pita se Blagojević i dodaje da ne postoji putnički automobil u koji može da se uvuče na zadnje sedište, osim kad je reč o kombiju.


ČEKA POZIV SUDIJE ZA PREKRŠAJE

BLAGOJEVIĆ, o kome su "Novosti" već pisale, dodaje da su mu policajci donedavno gledali kroz prste i šalili se na račun njegove težine.

- I za moje zdravlje je najbolje da smršam. Probao sam, ali mi to nije pošlo za rukom. Sada čekam da dobijem poziv sudije za prekršaje - veli Blagojević.