U ZMAJEVU kod Vrbasa uoči Božića izgorela je kuća osmočlane porodice Belić. Požar je potpuno uništio novi deo kuće, koji su Belići završili jesenas. Glava porodice Saša Belić procenjuje da pričinjena šteta premašuje 20.000 evra. Srećom, niko nije povređen, jer su ukućani, u trenutku kad je vatra buknula, boravili u starom delu kuće, gde su pripremali proslavu Božića.

Vatru su primetile prve komšije, koje su odmah obavestile Vatrogasnu jedinicu u Vrbasu, čiji su pripadnici stigli za četrdesetak minuta, ali su uspeli da saniraju samo ostatak zgarišta. Do dolaska vatrogasaca, požar su gasile komšije, među kojima su prednjačila braća Jovica i Neša Šain, boreći se s vatrenom stihijom na krovu kuće.

- Ne znam šta je uzrok požara. Vatra je krenula od šupe, gde je zapalila šapurike, a potom i krovnu konstrukciju. Deca su vrištala, a supruzi, koja je na dijalizi, pogoršalo se stanje - priča Saša.

PROČITAJTE JOŠ - Šnaucer Marba spasao ukućane smrti u plamenu!

Grupa meštana je odmah priskočila u pomoć Belićima da što pre osposobe stari deo kuće kako bi bar u jednoj sobi mogli da prezime, a počelo je i prikupljanje novčanih priloga za obnovu izgorelog doma. Podršku je obećalo i rukovodstvo MZ.

Saša Belić,foto L.KišVATROGASCI

ZMAJEVČANI smatraju da bi kuća Belića mogla biti spasena, odnosno da bi šteta bila znatno manja da nije zapušteno Dobrovoljno vatrogasno društvo u selu. Oni ističu da DVD postoji samo na papiru i da bi hitno trebalo da se opremi i omasovi.