TRADICIONALNA manifestacija humanitarnog karaktera kompanije "Novosti", "Naj-torte" biće održana u nedelju u atrijumu tržnog centra "Delta siti" od devet do 17 časova. Kao i prethodnih godina, i ove, i to 29. put zaredom, naši čitaoci će izložiti svoje slatke kreacije. Nakon završenog takmičenja, najsrećniji će biti mališani iz 14 domova za nezbrinutu decu iz Beograda i Pančeva, kojima će biti poklonjene torte.

Hol "Delta sitija" tokom nedeljnog dana biće pretvoren u carstvo torti, a više od 200 slatkih đakonija krasiće štandove tokom manifestacije. Deo slatkog šarenila činiće poslastice inspirisane motivima glavnih likova iz crtanih filmova, različitih životinjskih figura, kao i dečjih superheroja. Maštovite slatke kreacije upotpuniće čokoladni dvorci i jestive figure prinčeva i princeza, ali i mnogih tajnih oblika koji će svoju premijeru imati u nedelju. Mašta kreativnih poslastičara i tradicionalnih učesnika akcije svake godine svodi se na istu parolu - pokazati mališanima u domovima da neko misli na njih.

PROČITAJTE JOŠ - Fond humanosti: Uz igru i pokloni za mališane

Iako su u ovoj humanoj misiji svi izlagači pobednici, vredne ruke i trud humanih poslastičara ocenjivaće i stručni žiri. Svečano proglašenje pobednika planirano je za 13 časova.

- Posebno nas raduje činjenica da je broj učesnika iz godine u godinu sve veći. Torte će ovog, puta pored izlagača iz Srbije, predstaviti i poslastičari iz Makedonije i Crne Gore - ističu u Fondaciji humanosti kompanije "Novosti". - Kao i svake godine, ovo je jedinstvena prilika da se uz malo truda unese mnogo radosti u život dece bez roditeljskog staranja.

S obzirom na to da predstoji slava Ustanove za decu i mlade "Sremčica", osim tortama, mališani će biti počašćeni i slavskim kolačima.


DRUŽENjE UČESNICA

OD osnivanja humanitarne akcije "Naj-torte", tradicionalno se svake godine okupljaju uglavnom iste učesnice, koje se iz godinu u godinu raduju ovom druženju. Organizatori ističu da je neophodno da svi učesnici torte dostave u najkasnije u nedelju do 12 časova.