Povodom praznika Pokrova svete Bogorodice, iz manastira Hilandar u subotu uveče je u Hram Svetog Save u Kraljevu dopremljena i izložena ikona Presvete Bogorodice Trojeručice.

Posle svečanog dočeka kojem je prisustvovalo sveštenstvo žičke Eparhije kao i veliki broj vernika iz Kraljeva i okoline usledila je večernja služba i pomazanje osveštanim jelejem, dok će u nedelju, na dan praznika Pokrova presvete Bogorodice, svetu arhijerejsku liturgiju služiti episkop žički Justin.

Žička eparhija, inače, ugostiće u utorak, 16. oktobra, patrijarha antiohijskog Jovana 10. koji će najpre posetiti manastir Žiču, a potom i srednjovekovni manastir Studenicu.
Kako je najavljeno, patrijarh Jovan 10. će zajedno sa patrijarhom srpskim Irinejem u Studenici prisustvovati i predstavljanju interaktivne instalacije, zasnovanu na tehnologiji „Augmented Reality“ (proširena stvarnost), koje će u ovom drevnom ambijentu digitalno rekonstruisati istorijske događaje, znamenite ličnosti i građevine kojih više nema. Korišćenjem ove tehnologije za oživljavanje atmosfere iz prošlih vremena omogućiće se veća dostupnost i približavanje manastira Studenice kao spomenika kulture domaćim i stranim posetiocima.