KRAJ letnje sezone na Malti biće u znaku festivala "Babl", koji slavi savremenu umetnost i muziku, ali i zdravlje i prirodu. Prvi put ća festivalu, koji se održava od 17. do 23. septembra, prisustvovati Radica Ristović. Na ovom ostrvu posetiocima će predstaviti kvantnu sobu i antimikrobni sistem. Tvrdi da ti izumi štite ljudsku energiju od svih pošasti savremenog sveta.

- Zračenja od mobilnih telefona, rutera, televizora, kompjutera, pa čak i utičnica, narušava protok energije u ljudskom telu, što je osnovni uzrok nastanka bolesti - objašnjava nam Radica. - Boravak od svega nekoliko minuta u kvantnoj sobi na kvantnom krevetu eliminiše negativne vibracije i isceljuje organizam. Isto važi i za antimikrobni sistem, koji nepogrešivo otkriva viruse, bakterije i gljivice u organizmu, a potom ih uništava.


PROČITAJTE JOŠ:
Đurđići u selo vratili nadu

KVANTNA soba i antimikrobni sistem su patenti udruženja "Biogena" iz Beograda, za koje su dobili sertifikat nemačkog Instituta za elektrosmog.

- Izumu ovih sistema najviše je doprineo dr Igor Dragojević, bivši profesor organske hemije, sa svojim timom stručnjaka - kaže Radica. - Kvantna dijagnostika je, u stvari, bezopasni skener organizma. Ona je spoj tradicionalnih znanja i najnovijih dostignuća nauke. Bezbolna je i neškodljiva, a može da zameni više lekarskih pregleda, snimanja i analiza. Pomoću kvantne medicine danas se preventivno zaustavlja potencijalna bolest, a i ako se ona razvije, podstiče organizam na samoizlečenje.

U udruženje "Biogena" Radica Ristović je došla sasvim slučajno, ali je u njemu ostala zbog pozitivnih zdravstvenih iskustava.

- Doživela sam preporod i rešenje višegodišnjih problema - tvrdi naša sagovornica. - Smatram svojom misijom pomoć drugima, prenoseći lično iskustvo.

PORED joge, akupunkture, homeopatije i drugih alternativnih metoda lečenja, i radiestezija sve češće zauzima mesto na spisku priznatih isceliteljskih metoda.

DUGA TRADICIJA RADIESTEZIJA ima dugu tradiciju, čak od pre 6.000 godina. Primenjivali su je i Egipćani, i Rimljani, i Grci, da bi pronašli vodu, ali i odredili mirna mesta sa blagotvornim talasima na kojima su gradili svoja naselja i hramove. - Moderna radiestezija ima savremene alate i pribor, kao što su rašlje, visak, L-antene i biotenzor, a koriste se u cilju pronalaženja preventivnih rešenja za zaštitu od nejonizujućih zračenja - kaže Radica Ristović.

- Svako ko je jednom držao rašlje u rukama mogao je da oseti kakav protok energije one artikulišu - objašnjava Radica. - Veoma je bitno da nismo stalno u čvoru zračenja i Faradejevom kavezu. Preporučila bih svakom da bar jednom iskusi mogućnosti radiestezije u lečenju.

Da ovaj domaći izum predstavi Maltežanima, Radica Ristović je odlučila naprečac. I vrata su se sama otvorila.

- Znala sam da je festival "Babl" humanitarnog karaktera, namenjen prvenstveno deci, i poželela sam da im pomognem - kaže Radica. - Svako će moći da proba kvantnu sobu, da leži na kvantnom krevetu ili da se podvrgne antimikrobnom sistemu besplatno. Osnovna motivacija mi je da pomognem ugroženoj deci, ali i da predstavim Srbiju u što boljem svetlu.

FESTIVAL "Babl" zamišljen je tako da stvori atmosferu učenja, kreativnosti, zabave, relaksacije, milosrđa i deljenja novih ideja. Malteški ministar za održivi razvoj, ekologiju i klimatske promene Leo Brinkat ocenio je da je ovo pozitivan događaj koji omogućava ljudima da slave život u skladu s prirodom.


PROČITAJTE JOŠ:
Školsko zvono u selu Dukat zvoni samo za malu Nikolinu

Zalazak sunca biće ispraćen uz zvuke gitare, a na meniju će biti uglavnom veganska hrana. Vežbaće se joga, plesaće se, meditirati...