SUNČANO i toplo, sa najvišim dnevnim temperaturama i do 35 stepeni, najave su meteorologa za vreme tokom narednih sedam dana. Kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, kako kažu u RHMZ, mogući su samo u planinskim krajevima.

Veoma toplo i sunčano, najavljuju meteorolozi, biće i danas. U planinskim predelima, posle podne, mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura kretaće se između 31. i 35. podeoka Celzijusove skale. Duvaće umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu i donjem Podunavlju jak, povremeno sa udarima olujne jačine.

- Za vikend sunčano i veoma toplo, sa jutarnjim temperaturama od 13 do 21 i najvišim dnevnim od 30 do 33 stepena - kažu u RHMZ. - U košavskom području u subotu će biti povremeno jakog vetra. Posle podne na planinama, a uveče i tokom noći, na severu Srbije, mogući su kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Od ponedeljka do petka, takođe, pretežno sunčano i toplo vreme sa prijatnim jutrima i najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35 stepeni. Povremene kiše biće u planinskim predelima, a manji pad temperature meteorolozi najavljuju za naredni petak.