Som težak 117 kilograma i dugačak 2,4 metra upecan je na Gružanskom jezeru kod Knića. To je, kako kažu ribolovci, rekordan ulov, jer tu niko, bar dosad, nije upecao veću ribu.

Rekordan ulov imali su ribolovci Dejan Milunović, Ivan Milovanović, Slavoljub Bošković i Ivan Stanković iz Kragujevca. Kažu da je borba sa grdosijom trajala gotovo tri sata, ali su nekako uspeli da ribu izvuku na obalu. Iako su iskusni ribolovci i često su na ovom jezeru, niko od njih nije verovao da tu mogu imati takav ulov.

- Pošli smo da pecamo šarana, ali igrom slučaja upecali smo soma kapitalca. Koliko znamo, pre desetak godina na Gružanskom jezeru upecan je som od 97 kilograma, i to je važilo za rekordan ulov - priča Dejan Milunović.

Soma su upecali na mamac od tri zrna kukuruza. Nisu, pričaju, ni znali o kakvoj ribi je reč. Kada je zagrizla mamac, pokušali su da je izvuku sa obale, ali nisu uspeli. Onda su uzeli čamac i, posle dugotrajne borbe, uspeli su da soma izvuku na obalu. U tome su im pomogli i drugi ribari.


Pročitajte još - Ruski ribolovci pecali ribu, a „upecali“ nuklearnu podmornicu (VIDEO)

- Glava je ostala za trofej, a ostatak smo podelili sa drugarima, ne samo među nama četvoricom, već i sa onima koji su se u tom trenutku zatekli na Gružanskom jezeru i pomogli nam da savladamo ovu grdosiju od ribe - ispričali su nam ribolovci.