POSLE saobraćajne nesreće koja se desila na ulazu u Umku, kada je kamion udario u automobil koji se zapalio, povređeni vozač, bez svesti, spasen je zahvaljujući prisebnosti Ivana Damnjanovića, pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije. Policajac je izvukao čoveka iz vozila i pružio mu prvu pomoć, a automobil je trenutak kasnije počeo da gori.

Damnjanović je sa suprugom bio na autobuskom stajalištu kada je začuo prasak i pozive u pomoć.

- Ugledali smo žensku osobu koja je izašla iz zadimljenog automobila - kaže Damnjanović. - Potrčao sam i ugledao nepomičnog vozača. Odmah sam rekao supruzi da pozove Hitnu pomoć i vatrogasce, a ja sam za to vreme sa još jednim muškarcem pružio prvu pomoć vozaču, koji je posle nekoliko minuta došao svesti, a zatim smo ga izneli iz automobila koji je nekoliko trenutaka kasnije počeo da gori.

PROČITAJTE I:Da sam ostala u samici, sad ne bih bila živa

Kako kaže, iako su pokušali da spreče širenje vatre, automobil je brzo goreo. Vatrogasci su brzo došli, a Hitna pomoć je povređene prevezla u bolnicu.

- Najvažnije je da su obe osobe iz automobila žive, iako je prizor, zbog praska i vatre, ostavljao utisak da je situacija mnogo ozbiljnija - kaže Damnjanović, i dodaje da su ljubav prema svojoj zemlji i pomaganje drugima, za koje smatra da su jedne od najvažnijih vrednosti, uticale na to da se zaposli u Žandarmeriji i da u svakom trenutku posvećeno radi svoj posao.