KAKO izgleda život sa devetoro dece, najbolje znaju Goran i Vesna Golubović iz Paraćina. Kada su sva deca na okupu, radost i smeh su neizostavni. Ipak, i pored toga, tuga je veoma često vidljiva na licima ovih roditelja. Goran Golubović posetio je juče Fond humanosti "Večernjih novosti", koji je zahvaljujući donatorima obezbedio paket pomoći za porodicu Golubović. Tom prilikom, postiđeno i skromno Goran je pričao o svom životu.

Ova jedanaestočlana porodica živi veoma skromno. Goran i Vesna nisu zaposleni, ali se na sve načine trude da svojim najmilijima obezbede sve što im je potrebno. Čestiti i vredni, od drugih ne traže ništa, ali deci pored ljubavi treba pružiti još mnogo toga.

- Situacija je takva kakva jeste, teško je - upola glasa i sa velikom tugom govori Goran. - Ni sami ne znamo kako živimo samo od socijalne pomoći. Svaka pomoć nam znači. Hrana, odeća, obuća, sve nam je značajno, pogotovo u ovim hladnim zimskim danima. Fond humanosti "Večernjih novosti" već neko vreme nam pomaže i veoma smo zahvalni, i zamolili bismo svakoga ko može da nam pomogne.

Želja im je da sva njihova deca završe školu kako bi imali bolji život. Dve ćerke se školuju na fakultetu u Kruševcu, četiri sina ide u srednju školu, dok ih troje pohađa osnovnu školu. Sve njihove potrebe, i školske i životne, treba namiriti, ali ovi skromni roditelji svaki mesec dočekaju sa veoma malim prihodom koji im dodeljuje Centar za socijalni rad.

- Deca su dobri učenici, vredni su i radni. Ćerke ispite daju redovno, i svake godine su na budžetu, ali treba platiti i stan u kom žive - objašnjava Goran. - Ni sam ne znam kako sastavljamo kraj sa krajem.

Golubovići svoj dom nemaju, godinama žive u stanu koji plaća Centar za socijalni rad.

- Da li će nam i sledećeg meseca platiti stan, pitanje je kojim supruga i ja započinjemo i završavamo svaki dan - objašnjava Goran.


POMOZITE I VI

Svi koji žele da pomognu porodici Golubović, bilo paketima osnovnih životnih namirnica, odećom i obućom ili donacijom, priloge mogu da uplate na žiro račun 205-5621-06, Fond humanosti "Večernjih novosti", Trg Nikole Pašića 7, Beograd.