UB – Srpski fudbalski reprezentativac, jedan od najboljih veznih igrača, as Čelsija Nemanja Matić, u rodnom Vrelu finansira kompletnu rekonstrukciju 41 metara visokog tornja seoskog hrama Prenosa moštiju oca Nikolaja. Biće obnovljena i fasada bogomolje, te uređena porta crkve, podignute pre 170 godina.

Umesto dotrajalog pocinkovanog, na tornju će biti postavljen bakarni lim. Na tornju će biti postavljeni i pravi satovi, jer su postojeći samo – imitacija. Inače, od 1963.godine, kada je izgrađen toranj, na hramu do sada ništa nije obnavljano. Crkva predstavlja monumentalno zdanje građeno u gotsko-romanskom stilu, a raskošni ikonostas 1898. godine oslikao je umetnik Lazar Krdžalić iz Valjeva.

- Iako je veoma stara, svetinja je ipak lepo uređena i očuvana, zahvaljujući brizi žitelja Brezovica, Vrela i Takova, sela koja sačinjavaju ovu crkvenu opštinu – kaže protojerej Nebojša Milivojević. - Uređuje se i dalje, uz pomoć dobrih ljudi kao što su Nemanja Matić i naši parohijani. Očekujemo da do sredine avgusta bakrom bude pokriven crkveni toranj i obnovljena fasada. Hram u Vrelu ubraja se u red najlepših ne samo na području Arhijerejskog namesništva Tamnave, već i Eparhije valjevske.

Nemanja Matić u Ubu gradi sportski centar, a lane je preuzeo finansiranje ovdašnjeg srpskoligaša Jedinstva. Ulaže i u obnovu gradskog stadiona, koji od pre mesec dana nosi ime Ubljanina Dragana Džajića, jednog od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije i sveta, treće Zvezdine zvezde.