KAKO je Mektić ostao bez vlasti, tako je ostao i bez živaca. Srpski ministar koji je hteo da pusti policiju između Srpske i Srbije bio je san Bošnjaka, ali i noćna mora Srba. Vučić je predsednik svih Srba, a Mektić prošlost. Mektiću su birači u Republici Srpskoj rekli: "Idi, fino je bez tebe".

Tako je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao na uvrede koje je na račun predsednika Aleksandra Vučića izneo Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH u tehničkoj vladi.

"Ovo kompromis, j... se tebi za RS, idi leči se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe", objavio je Mektić psinoć na svom tviter-nalogu, a nakon što je Vučić čestitao srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsedavajućeg Saveta ministara BiH.


Pročitajte i:"Idi leči se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe": Mektić opsovao Vučića (FOTO)Ovaj odlazeći funkcioner nedavno je patrijarha Irineja nazvao "nulom", a u arsenalu njegovih izjava je i ona da "Srbi treba da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici".

Milovan Cicko Bjelica, potpredsednik SDS, kaže za "Novosti" da vulgarne Mektićeve poruke nanose štetu i stranci i RS:

- Već odavno je bilo vreme da se zbog ovakvih istupa on isključi iz SDS. Poštovanje integriteta predsednika Srbije stvar je političke i svake druge kulture, šta god o njegovoj ličnosti mislio sada već bivši ministar bezbednosti BiH.Srđan Mazalica, član Glavnog odbora SNSD i poslanik, kaže da je Mektić ostao veliki dužnik institucijama Srbije:

- Kao ministar bezbednosti BiH nikada nije otkrio ko su napadači i naredbodavci pokušaja ubistva Vučića u Potočarima.


KABINET VIŠKOVIĆA: ZAHVALNI ZA POMOĆ

U KABINETU premijera RS Radovana Viškovića, "Novostima" je rečeno da Mektićeve izjave nisu vredne ni komentarisanja:

- Vlada RS je zahvalna predsedniku Vučiću na pomoći koja stiže u RS iz Srbije. U Srpskoj nema opštine i grada, a da se u njima ne realizuje neki od projekata koje finansira Srbija.